Δήμος Θάσου: 3,1 εκ. ευρώ για την αποπεράτωση του Δημαρχιακού Μεγάρου

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που έχει χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης 10 μήνες και το οποίο θα λύσει το πρόβλημα της κατακερματισμένης στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου

ΣΣύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποπεράτωση Δημαρχιακού Καταστήματος» του Δήμου Θάσου, συνολικής δαπάνης 3.181.135,57 € με ΦΠΑ, υπογράφηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου μεταξύ του Δήμαρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και του Βασίλειου Στυλιανίδη, εκπρόσωπου του οικονομικού φορέα «Στυλιανίδης ΑΕ».

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η διάρκειά του ορίζεται σε 10 μήνες.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αποπεράτωση του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θάσου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των Δημοτών, επιλύοντας τη σημερινή κατακερματισμένη στέγαση των υπηρεσιών και παρέχοντας στους πολίτες και τους εργαζόμενους ένα σύγχρονο κτίριο με σεβασμό στο περιβάλλον και με διευκόλυνση στην προσβασιμότητα ΑμΕΑ.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε:

«Η δημιουργία ενός σύγχρονου Δημαρχιακού Μεγάρου αντάξιου της Θάσου αποτέλεσε διαχρονικό όραμα για τις Διοικήσεις του Δήμου και τους κατοίκους της Θάσου.

Η υλοποίηση του έργου αποτέλεσε δέσμευση για την Διοίκησή μας.

Επικαιροποιήσαμε τις σχετικές μελέτες, εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση ύψους 3.428.288,74€, και καταφέραμε στις 7 Φεβρουαρίου 2022 να υπογράψουμε την σύμβαση 2.376.997,13€ για την εκτέλεση του έργου, οι ανάδοχοι όμως διέλυσαν την σύμβαση, στα πλαίσια και των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης του έργου ύψους 3.181.135,57€, παρά τις σύνθετες και πολυδαίδαλες γραφειοκρατικές διαδικασίες και δυσκολίες, ξεκινά αισιόδοξα η εκτέλεση του έργου, και η υλοποίηση της δέσμευσή μας προς τους πολίτες της Θάσου και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Παρά τα εμπόδια, με όραμα, προσπάθεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Θάσου ο Δήμος της Θάσου αλλάζει. Η Θάσος αλλάζει!»