49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή Θάσου: Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό…

Το Φεστιβάλ ξεκινά το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα, με πρώτο σταθμό το νησί της Θάσου - Οι εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν σε Καλλιράχη, Λιμενάρια και Λιμένα

«Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)». Αυτό είναι το σύνθημα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, εμπνευσμένο από το ποίημα “Όπως ο Κερέμ” του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του: «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;».

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινά το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα, με πρώτο σταθμό το νησί της Θάσου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

Το Σάββατο 5 Αυγούστου στην πλατεία της Καλλιράχης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από την Στεργίου Χριστίνα μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ και αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου στο θεατράκι του Λιμένα. Θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από την Άρτεμις Ανδρονικίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της ΟΠ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από τους “Πρίμα Βίστα”.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου στα Λιμενάρια στις αποθήκες των Μεταλλείων, όπου εκεί θα ολοκληρωθεί το “ταξίδι” του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο νησί της Θάσου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου και θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι από τους “Πρίμα Βίστα”.

*Σε όλες τις εκδηλώσεις στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.