Δημοτική Θασιακή Κίνηση «Πάμε Μαζί»: Να μπει ένα τέλος στην πλήρη εμπορευματοποίηση των παραλιών της Θάσου

«Ο Δήμος είναι συνυπεύθυνος στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης αυθαιρεσίας και ανομίας»: Η ανακοίνωση της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου

Ανακοίνωση για το θέμα της εκμετάλλευσης των παραλιών από ιδιώτες εξέδωσε η Δημοτική Θασιακή Κίνηση «Πάμε Μαζί», ενώ παράλληλα θεωρεί «τον Δήμο συνυπεύθυνο στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης αυθαιρεσίας και ανομίας», ζητώντας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ανακοίνωση της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου

Το καθεστώς που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στις παραλίες του νησιού μας από ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τον αιγιαλό με ομπρέλες και ξαπλώστρες και αναγκάζουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θάσου να χρυσοπληρώνουν το μπάνιο τους ή να αποκλείονται από τη θάλασσα, πρέπει να αρθεί και να κυριαρχήσει η νομιμότητα.

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι καταγγελίες συμπολιτών μας ή επισκεπτών της Θάσου για αυθαιρεσίες και παρανομίες σε οργανωμένες παραλίες του νησιού μας, όπως η υπέρβαση των νόμιμων ορίων εκμετάλλευσης, η κάλυψη ολόκληρου του μετώπου της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ακόμη και οι αυθαίρετες επεμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί καταγγέλλει την καταστρατήγηση της νομοθεσίας για αυτό το ζήτημα από ιδιώτες επιχειρηματίες, που δεν έχουν όμως καμιά σχέση με την υγιή επιχειρηματικότητα, και οι οποίοι έχουν οδηγήσει στην  άκρατη εμπορευματοποίηση των παραλιών της Θάσου και την απόλυτη αυθαιρεσία κατά των λουομένων.

Θεωρεί τον Δήμο συνυπεύθυνο στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης αυθαιρεσίας και ανομίας με την ολιγωρία που επιδεικνύει όσον αφορά στον έλεγχο της νομιμότητας των εγκαταστάσεων στην αιγιαλίτιδα ζώνη.

Επειδή πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και την πλήρη εμπορευματοποίηση των παραλιών της Θάσου, καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να αναλάβει εκείνες τις ευθύνες που ορίζει ο νόμος, προβαίνοντας σε τακτικούς ελέγχους εφαρμογής των συμφωνιών παραχώρησης των αιγιαλών σε ιδιώτες επιχειρηματίες, ενεργοποιώντας μάλιστα και τους άλλους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, όπως η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, έτσι ώστε να επικρατήσει η νομιμότητα.

Διεκδικούμε την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου, την προάσπιση του δημόσιου χώρου και το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Θάσου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Θεοδωρίδης Δημήτριος
Παπαγεωργίου Ιωάννης