Πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θάσο

Ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Διονύσης Κλάδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Θάσου, Νίκος Χρυσάφης

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον Λιμένα Θάσου στο «Καλογερικό», εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Διονύση Κλάδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Θάσου, Νίκος Χρυσάφης.

Η αίθουσα γέμισε από υποψήφιους και φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που δίνουν «με αισιοδοξία και πείσμα τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού στον Δήμο Θάσου και στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέκος Λουβουλούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θάσου και ακολούθησαν οι ομιλίες.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ο Διονύσης Κλάδης έδειξε με συγκεκριμένα παραδείγματα την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την πλειοψηφία στην Περιφέρεια, αλλά και την ουσιαστική στρατηγική σύμπλευσή της με τις παρατάξεις των άλλων αστικών κομμάτων. «Στον αντίποδα», τόνισε, «βρίσκονται μόνο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού, παλεύουν για να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, προβάλλουν τον δρόμο ανάπτυξης για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό είναι η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στους δήμους και στις περιφέρειες, τέτοια αντιπολίτευση μπορούν να ασκούν ακόμα και από θέσεις πλειοψηφίας, αντιπολίτευση για τα συμφέροντα του λαού, ενάντια στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο, στις κυβερνήσεις που το νομοθετούν και το επιβάλλουν, στην ΕΕ και στις κατευθύνσεις της, στα καπιταλιστικά κέρδη που εξυπηρετούν».

Ο Νίκος Χρυσάφης αποδόμησε συγκεκριμένα τον απολογισμό της νυν δημοτικής αρχής, δείχνοντας πώς βαδίσανε γοργά οι απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή και έμειναν στα αζήτητα οι λαϊκές διεκδικήσεις. Πώς παραμένουν άλυτα χρονίζοντα προβλήματα ύδρευσης, άρδευσης, υγείας, πρόνοιας, σχολικής στέγης, μεταφορών, πολιτικής προστασίας, πολιτιστικής δημιουργίας, ενώ ο νυν δήμαρχος «ευγνωμονεί» τον πρωθυπουργό για τα «καλά» που είδε το νησί.

Παράλληλα, ανέπτυξε την πλούσια δραστηριότητα των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που, μαζί με την αποκάλυψη, την ενημέρωση του λαού, τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίστηκε από τη δράση στο πλευρό των εργατικών, λαϊκών, μαζικών φορέων του νησιού. Τέτοιοι άνθρωποι άλλωστε στελεχώνουν και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παρουσίασε το πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης για κάθε δημοτική κοινότητα και για το δήμο Θάσου συνολικά, πλαίσιο που αποτελεί και την πρόταση του συνδυασμού για την διοίκηση της Θάσου, εφόσον γίνει το μεγάλο βήμα, η ελπιδοφόρα έκπληξη στις 8 Οκτώβρη.