Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου: Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της γέφυρας στην Ποταμιά Θάσου;

Σειρά ερωτήσεων από τη δημοτική παράταξη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου για την αποκατάσταση της γέφυρας η οποία καταστράφηκε τον Νοέμβριο του 2019 μετά από έντονες βροχοπτώσεις

Ερωτήσεις σχετικά με την ανακατασκευή της γέφυρας στην Ποταμιά Θάσου η οποία καταστράφηκε τον Νοέμβριο του 2019 μετά από έντονες βροχοπτώσεις, καθώς και με την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου ο Λάμπρος Λαμπρινίδης εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου.

Οι ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου

Στις 21/11/2019 μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις κυρήχθηκε το Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιάς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Υπερχείλισαν ρέματα με αποτέλεσμα να υπάρξει καταστροφή της γέφυρας που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και εξυπηρετεί την οδική μετάβαση της πλειοφηφίας των κατοίκων του χωριού και των τουριστών.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συμπεριέλαβε το έργο στα κονδύλια της διαχείρισης των συνεπειών που προκλήθηκαν από
έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το έργο δεν ολοκληρώθηκε και ζητήθηκε παράταση η οποία δόθηκε μέχρι τις 24/11/2023 με έγγραφο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής με αρ. πρωτ. Α1377/18-5-2023.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

  • Για τους λόγους μη ολοκλήρωσης του έργου που ειναι μεγάλης σημασίας για τους κατοίκους του χωριού
  • Εχει γίνει ανάθεση του έργου σε εργολαβική εταιρεία;
  • Την ημερομηνία έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών
  • Αν στο σχέδιο αναστήλωσης της γέφυρας υπάρχει πρόβλεψη για ανάπλαση της περιοχής εκατέρωθεν της γέφυρας