Σωματεία Θάσου: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Λέμε ΟΧΙ στην ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Δήμου Θάσου

Κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου για το έργο αντικατάστασης ύδρευσης από τη Σκάλα Ραχωνίου στη Σκάλα Καλλιράχης

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν μέλη Σωματείων και φορέων της Καλλιράχης Θάσου τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου για το έργο αντικατάστασης ύδρευσης από τη Σκάλα Ραχωνίου στη Σκάλα Καλλιράχης και έστειλαν το μήνυμα ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα «ενάντια στον εμπαιγμό και τις προεκλογικές μπαρούφες της παράταξης Κυριακίδη ότι το δίκτυο ύδρευσης θα ήταν έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο του 2024».

Η ανακοίνωση των Σωματείων

Ο κύριος δήμαρχος ξεχνά ότι η παράταξή του είναι στο τιμόνι του δήμου από το 2019 και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δικιά του και της κυβέρνησης της οποίας είναι χειροκροτητής.

Αποτελεί πρόκληση του Δημάρχου Κυριακίδη που τολμά να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών του, αυτό της εύρεσης χρηματοδότησης στην αντιπολίτευση και στους κατοίκους της Καλλιράχης. Νομίζοντας πως έτσι θα κρύψει τις ευθύνες και της κυβέρνησης, που από κοινού ακολουθούν την ίδια πολιτική. Μια πολιτική που θυσιάζει στον βωμό του κόστους-οφέλους την ανάγκη και το δικαίωμα για νερό, καθαρό, ποιοτικό, ένα φυσικό αγαθό που δικαιούνται όλοι οι κάτοικοι της Καλλιράχης και της Θάσου.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης για την επιβολή φορολογικών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος μας, μέσω υπέρογκων χαρατσιών παλιών και νέων δημοτικών τελών, των αναγκαστικών κατασχέσεων, και άχνα δεν βγάζει για τα χρωστούμενα στο δήμο Θάσου από όλες τις κυβερνήσεις.

Στην ίδια γραμμή και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία έκοψε την χρηματοδότηση για το έργο ύδρευσης και τα άλλα έργα θωράκισης της Θάσου που είναι αναγκαία. Όταν πρόκειται όμως να υπερασπιστεί τα κέρδη των μαρμαράδων των εφοπλιστών των μεγάλο-ξενοδόχων είναι αποτελεσματικός ο δήμος Θάσου, όπως και η κυβέρνηση.

Το ζήτημα του νερού μας αφορά όλους η θέση που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πλειοψηφία της διοίκησης του δήμου ότι «βρείτε μας χρήματα να κάνουμε το έργο» είναι άκρως επικίνδυνη! Θέλει να πει ότι το να έχουμε νερό είναι «ατομική μας ευθύνη» αν θέλουμε έργα ύδρευσης, άλλα έργα αναγκαία για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα όπως αντιπλημμυρικά πυροπροστασία, ασφαλείς οδικό δίκτυο, επαρκείς χώρους στάθμευσης, ασφαλείς λιμενικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής, να βάλουμε για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα πληρώσουμε. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Καλούμε τα σωματεία τους φορείς και τους κατοίκους της Θάσου να καταδικάσουν αυτήν την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Δήμου Θάσου, που στόχος τους είναι το νερό ως κοινωνικό αγαθό να το μετατρέψουν σε εμπόρευμα που θα θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Σωματεία και φορείς της Θάσου

  • Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών Νομού Καβάλας
  • Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιράχης
  • Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Νομού Καβάλας
  • Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου
  • Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλλιράχης «Η Αθηνά»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιράχης «Η Μεταμόρφωση»
  • Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Νομού Καβάλας
  • Σωματείο Επισιτισμού, Τουρισμού Καβάλας-Θάσου
  • Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου
  • Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος «Κεραυνός Καλλιράχης»