Επιστροφή Τσάρα στα Λιπάσματα με σιβυλλική δήλωση για τους απολυμένους

«Οι νέες εταιρίες είναι καλυμμένες σε προσωπικό», δήλωσε ο πρώην διευθυντής του Εργοστασίου στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 θα βρίσκεται στην Καβάλα ο Γιάννης Τσάρας. Το πρώην μεγαλοστέλεχος της ELFE έρχεται για να… μείνει στο Εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, αναλαμβάνοντας διευθυντική θέση σε μία από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται εκεί, την «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» που ιδρύθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Ο κ. Τσάρας, με αποκλειστική του δήλωση στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία επιβεβαίωσε κατ’ αρχήν το γεγονός της επαναδραστηριοποίησής του στα Λιπάσματα και κατά δεύτερον ότι η εταιρία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ θα «αφιερωθεί» αποκλειστικά και μόνον στην εμπορία του παραγόμενου προϊόντος.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, «μέσα» και «έξω» από τη Βιομηχανία και κατά πόσο είναι πιθανή μια «επαναφορά» των απολυμένων στην παραγωγική διαδικασία, ο κ. Τσάρας δήλωσε στην εφημερίδα: «Είναι νωρίς να σας πω κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι νέες εταιρίες έχουν προσλάβει επιστημονικό προσωπικό, εξειδικευμένο με πολύ υψηλά επιστημονικά στάνταρντ, πολλοί από τους προσληφθέντες προέρχονται από το ΤΕΙ της Καβάλας και κατά συνέπεια είναι καλυμμένες σε προσωπικό».

Να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε επίσης ακουστεί πολύ έντονα η φημολογία περί «επιστροφής» του κ. Τσάρα στα Λιπάσματα. Μάλιστα, ο ίδιος είχε έρθει στην Καβάλα και είχε μείνει κάποιες μέρες. Ωστόσο, οι φήμες φαίνεται πως επιβεβαιώνονται σήμερα, μερικούς μήνες μετά…