Όλοι μιλούν για νομιμότητα, αλλά στο τέλος ένας πάντα «κερδίζει»

Δηλώσεις Μαρκόπουλου και Βογιατζίδη με το πέρας της διαμαρτυρίας των απολυμένων της ΒΦΛ σήμερα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας

Με το πέρας της διαμαρτυρίας σήμερα δεκάδων πρώην εργαζόμενων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, προχώρησαν σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ αρχικά ο Νίκος Βογιατζίδης και κατόπιν ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Οι δύο πλευρές είχαν νωρίτερα συναντηθεί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, παρόντος του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Καβάλας Χρήστου Παϊτοτσού. Η διαμαρτυρία νωρίτερα το πρωί έγινε υπό τη «σκιά» τόσο του εγγράφου Νεφελούδη για «πάγωμα» της διαδικασίας μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας του Εργοστασίου όσο και της καταγγελίας των εργαζομένων για ωμή παραβίαση Εισαγγελικής Παραγγελίας από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Ακολουθούν οι δηλώσεις Βογιατζίδη και Μαρκόπουλου όπως αυτές έγιναν.

 

 

Νίκος Βογιατζίδης: Θέλουν να μεταβιβάσουν μια άδεια την οποία δεν κατέχουν! Να τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα!

«Συνεχίζονται τα εγκλήματα του κ. Λαυρεντιάδη απέναντί μας. Προσπαθούν να πάρουν άδεια την οποία δεν τη δικαιούνται, μία εταιρία η οποία έχει σταματήσει την παραγωγική της δραστηριότητα, η ELFE και δηλώνουν και οι ίδιοι ευθαρσώς στα δικαστήρια ότι δεν ασχολούνται με κάποια δραστηριότητα που αφορά στην παραγωγή λιπάσματος. Τώρα έρχονται και θέλουν να μεταβιβάσουν μια άδεια την οποία δεν κατέχουν!

Σήμερα στην Υπηρεσία δεν κατατέθηκε έγγραφο από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, η οποία έχει τελευταία την άδεια λειτουργίας, αλλά την αίτηση την κατέθεσε η ELFE η οποία δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Για εμάς δεν πρέπει να δοθεί η άδεια. Έχουμε ενημερώσει όλα τα αρμόδια υπουργεία. Επίσης, έχει έρθει σοβαρό έγγραφο από το υπουργείο Εργασίας που βλέπει ότι υπάρχουν σοβαρά κενά ασφαλείας στο εργοστάσιο, κάτι για το οποίο φωνάζαμε όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, μ’ αυτό το έγγραφο ζητάνε όλο τον φάκελο, προκειμένου να ελεγχθεί κεντρικά από το υπουργείο, ενώ ζητάνε επίσης να μην προχωρήσει τίποτα, προτού ελεγχθούν πλήρως όλες οι διαδικασίες. Θέλουμε απαρέγκλιτα να τηρηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία».

 

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Πρέπει να εφαρμόζουμε τους Νόμους, είτε συμφωνούμε είτε όχι…

«Υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία χορήγησης άδειας σε μία νέα εταιρία η οποία λειτουργεί στο εργοστάσιο Λιπασμάτων. Την διαδικασία αυτή τη διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κι εκείνο το οποίο ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, ισχύει κι εδώ. Αν πληρούνται οι προϋποθέσεις τις οποίες ορίζει ο νόμος, θα χορηγηθεί η άδεια, αν όχι, δε θα χορηγηθεί.

Πέρα από τις απόψεις που έχουμε ως πρόσωπα, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε αυτό που λέει ο νόμος. Αυτό ισχύει για όλους και για όλα, χωρίς εξαιρέσεις.

Σήμερα υπήρξε μια στιγμή έντασης. Από την πλευρά τη δική μου και από την πλευρά όλων των υπαλλήλων, υπάρχει μια κατανόηση, είναι σημαντικό όμως να πω ότι σε όλες τις περιπτώσεις, όπως απαιτούμε από τους υπαλλήλους να συμπεριφέρονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους πολίτες, έτσι και οι πολίτες πρέπει να συμπεριφέρονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους υπαλλήλους, χωρίς φραστική βία ή να τους φέρνουν με την συμπεριφορά τους σε δύσκολη θέση.

Από εκεί και πέρα, θέλω να πω ότι έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού στη Δημοκρατία και είτε συμφωνούμε είτε όχι με τους νόμους, πρέπει να τους εφαρμόζουμε».