Τσανάκα «καλεί» Μαρκόπουλο για τις καταγγελίες περί δυσοσμίας από τη ΒΦΛ

Η δήμαρχος Καβάλας απέστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη μετά από τις επανειλημμένες αναφορές κατοίκων του Χαλκερού

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα απέστειλε σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο επιστολή, αναφορικά με δυσάρεστες οσμές από τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Χαλκερού.

Μάλιστα, οι καταγγελίες ήρθαν εις γνώση της κ. Τσανάκα και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και συγκεκριμένα μέσω του επικεφαλής της παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών Άρη Βέρρου, ο οποίος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος μετέφερε τα παράπονα των κατοίκων του Χαλεκρού.

Η επιστολή της δημάρχου προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Τον τελευταίο καιρό ο Δήμος μας έχει γίνει αποδέκτης πολλών και σφοδρών παραπόνων, από τους κατοίκους του Χαλκερού και των ανατολικών συνοικιών της πόλης για έντονη δυσοσμία κατά κανόνα τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα με πιθανή προέλευση το εργοστάσιο της Βιομηχανία Λιπασμάτων (κατά τα λεγόμενά τους).

Μάλιστα, το θέμα αυτό απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρακαλούμε, σε περίπτωση που υπηρεσίες υπαγόμενες σε εσάς, πραγματοποιούν αντίστοιχες μετρήσεις ρύπανσης περιβάλλοντος που αφορούν το εν λόγω θέμα, να μας τις γνωστοποιήσετε.