Παρέμβαση Καλλιοντζή για ΒΦΛ: Η Καβάλα ΕΧΕΙ δίκτυο μέτρησης της ρύπανσης!

Ο τ. νομάρχης καλεί Μαρκόπουλο και Τσανάκα να... ψάξουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στους υπολογιστές της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος...

Ο τ. νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής παρενέβη πριν από λίγο στο θέμα της ρύπανσης και της μέτρησής της στην περιοχή της Καβάλας και με ανάρτησή του στο facebook -την οποία κοινοποιεί τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο όσο και στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα– επισημαίνει ότι επί των ημερών του είχε εγκατασταθεί και υπάρχει δίκτυο μέτρησης της ρύπανσης το οποίο στέλνει όλα τα στοιχεία on line σε υπολογιστή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος!

Η ανάρτηση Καλλιοντζή

«Πριν χρόνια, ως ΝΟΜΑΡΧΙΑ, αναθέσαμε στο ΔΠΘ να εκπονήσει μελέτη για το περιβάλλον σε γη, θάλασσα και αέρα. Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης κ. Σπύρος Ραψομανίκης. Στο έργο προβλέφθηκε και εγκατάσταση δικτύου μετρητών ρύπανσης από τις εγκαταστάσεις των πετρελαίων έως το Παληό. Στους ρύπους που μετρούνταν συνεχώς, συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι ρύποι που παράγουν Πετρέλαια και Λιπάσματα, οι οποίοι καταγράφονταν on line στον υπολογιστή της υπηρεσίας περιβάλλοντος. ΟΛΑ τα στοιχεία επομένως ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Υ.Γ.: Ακόμη δεν έχω βρει πειστική εξήγηση για την λυσσαλέα πολεμική συγκεκριμένων προσώπων κατά της μελέτης! Δεν υπήρχε Νομαρχία, Δήμος ή Περιφέρεια με ανάλογη πρωτοβουλία. Μόνον το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε εγκατεστημένο δίκτυο στην οδό Πατησίων»!!!