Συμφωνία… τριετίας για τους Αμμολόφους

Έδωσαν τα χέρια δήμος Παγγαίου και ΕΤΑΔ για την τριετή αξιοποίηση της παραλίας με την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου να εξιώνει το 35% από τις συμβάσεις μίσθωσης

Σε συμφωνία ήρθε ο δήμος Παγγαίου με την ΕΤΑΔ για τη διαχείριση της παραλίας των Αμμολόφων που ανοίγει το δρόμο για την 3ετή αξιοποίηση του τουριστικού «φιλέτου» του δήμου. Στη συμφωνία προβλέπεται η δημοπράτηση 8 θέσεων, αντί 10 που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, η πλήρης νομιμοποίηση και αδειοδότηση ξύλινων κατασκευών και beach bars, αλλά και το αντίτιμο που θα λάβει η ΕΤΑΔ επί των δημοπρατήσεων που θα κάνει ο δήμος Παγγαίου.

Για την τριετή συμφωνία που επετεύχθη μίλησε στον ALPHA RADIO 88.6 o αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης υποστηρίζοντας: «Η συμφωνία αυτή επήλθε κατόπιν των προσπαθειών του δημάρχου, αλλά αυτό που καταφέραμε έχει την ουσία. Μέχρι πέρσι στους Αμμολόφους, η ΕΤΑΔ παραχωρούσε στον δήμο το δικαίωμα υπεκμίσθωσης μόνο του αιγιαλού, της ζώνης παραλίας, της αμμουδιάς. Εκεί μπορούσε ο δήμος να δημοπρατεί ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα beach bars εκεί δηλαδή ήταν τελείως παράνομα, γι’ αυτό και οι άνθρωποι αυτοί τρέχανε στα δικαστήρια με αυτόφωρα. Δε μπορούσαν να έχουν ρεύμα και προχωρούσαν σε ρευματοκλοπή, δε μπορούσαν να έχουν νερό, ήταν μία παράνομη κατάσταση» είπε περιγράφοντας την χαοτική κατάσταση των προηγουμένων ετών στην παραλία.

Για πρώτη φορά νόμιμες κατασκευές με τριετείς συμβάσεις

Αναφερόμενος στο ιστορικό αλλά και sτο περιεχόμενο της συμφωνίας για τους Αμμολόφους ο αντιδήμαρχος υποστήριξε πως «πέρσι για πρώτη φορά επετεύχθη να μας παραχωρηθεί το κομμάτι πάνω από τον αιγιαλό μέχρι εκεί που αρχίζουν οι ιδιοκτησίες. Ήταν κοινόχρηστο κομμάτι της ΕΤΑΔ το οποίο μπορούσε να δημοπρατηθεί για να γίνουν κάποιες ξύλινες κατασκευές και να γίνουν beach bars που να έχουν πλέον όλες τις αδειοδοτήσεις.

»Αυτή η άδεια μάς είχε παραχωρηθεί μόνο για ένα χρόνο, όπως γινόταν με τους αιγιαλούς σε όλη τη χώρα. Σ’ αυτήν την μονοετή παραχώρηση έρχεται τώρα με την απόφαση της 25ης Ιανουαρίου η ΕΤΑΔ και λέει “σας δίνω δικαίωμα παράτασης για 2+1 χρόνια”, οπότε ο ένας επιχειρηματίας που είχε μπει στην δημοπρασία που κάναμε, θα ανανεώσει τη σύμβασή του για τρία χρόνια και για τους άλλους θα υπάρξει καινούργια δημοπρασία. Αλλάζει το σκηνικό στους Αμμολόφους, θα πάμε από 10 θέσεις που υπήρχαν σε 8 θέσεις, όπου θα μπορούν να δημιουργηθούν τελείως νόμιμες κατασκευές που θα αδειοδοτηθούν ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δε θα είναι πια μονοετείς οι συμβάσεις».

Τα ανταλλάγματα που ζήτησε η ΕΤΑΔ

Αναφερόμενος στα ανταλλάγματα που ζήτησε η ΕΤΑΔ για την τριετή παραχώρηση ο κ. Μποσμπότης εξήγησε: «Η ΕΤΑΔ επί της συμφωνίας έχει αξιώσεις. Ο δήμος κάθε χρόνο θα δίνει ένα μίνιμουμ ποσό που είναι 56.000 ευρώ γι’ αυτές τις 8 θέσεις. Εφόσον γίνουν οι δημοπρασίες και ανεβεί το ποσό για κάθε θέση, η ΕΤΑΔ θέλει το 35% αυτών των συμβάσεων. Με αυτή τη συμφωνία θα είναι όλοι νόμιμοι και πιστεύω πως σοβαροί επιχειρηματίες θα θέλουν πλέον να ασχοληθούν με την παραλία Αμμολόφων που για τον δήμο Παγγαίου είναι η αιχμή του δόρατος για τον τουρισμό».