Επίσημη ανακοίνωση δήμου Καβάλας: Καμία υπέρβαση των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή της ΒΦΛ (πίνακες)

Στη δημοσιότητα η απαντητική επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα

Μετά την πρώτη «διαρροή» της περασμένης Παρασκευής (διαβάστε σχετικά εδώ) του αποτελέσματος των μετρήσεων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (Νέα Καρβάλη και Χαλκερό), ο δήμος Καβάλας σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι κατά το διάστημα από 25 Ιανουαρίου 2017  έως και 1 Φεβρουαρίου 2017, τα στοιχεία δεν δείχνουνν κάποια υπέρβαση των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αυτό προκύπτει από τη γραπτή απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου σε επιστολή της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα (διαβάστε την εδώ), μέρος της οποίας δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, στο σκέλος της που περιλαμβάνει αναλυτικούς πίνακες με συγκεκριμένες τιμές.

Η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας

«Δεν προκύπτει υπέρβαση των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από τις μετρήσεις του σταθμού ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για το χρονικό διάστημα από 25/01/2016 έως 01/02/2017.

Αυτό τονίζεται στο απαντητικό έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο Καβάλας η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μετά από σχετικό ερώτημα που είχε υποβάλλει η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα προς τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Στο απαντητικό έγγραφο τονίζεται ακόμα ότι στις 03/01/2017 πραγματοποιήθηκε και επιτόπιος έλεγχος από την υπηρεσία στην Β.Φ.Λ. και ζητήθηκαν στοιχεία από το σταθμό ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης που διαθέτει η εν λόγω εταιρεία από τα οποία επίσης δεν προκύπτει υπέρβαση των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τέλος, στην ίδια επιστολή σημειώνεται ότι στην περιοχή του Χαλκερού δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη οσμών.

Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα».