«Κλοιό» 500 μέτρων γύρω από το Εργοστάσιο θέλει η Διοίκηση της ΒΦΛ

Εκδικάστηκε η αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της PFIC Ltd κατά των μελών του Σωματείου των Εργαζομένων

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η εκδίκαση της αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων που είχε καταθέσει μία εκ των τριών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και συγκεκριμένα η PFIC Ltd. Της διαδικασίας είχε προηγηθεί η συζήτηση τον Δεκέμβριο του 2016 για την έκδοση Προσωρινής Διαταγής με το ίδιο αντικείμενο η οποία και είχε απορριφθεί (διαβάστε σχετικά εδώ) εν μέρει.

Η εταιρία PFIC Ltd επανέλαβε ενώπιον του Δικαστηρίου το αίτημά της να μην πλησιάζουν το Εργοστάσιο των Λιπασμάτων τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων σε ακτίνα… 500 μέτρων με το αιτιολογικό ότι προκαλούν ζημία τόσο οικονομική όσο και ηθική στην εταιρία. Αν και παραδέχθηκαν ότι ο δρόμος για την πύλη της ΒΦΛ παραμένει «ανοιχτός», εντούτοις επέμειναν στην έκδοση Ασφαλιστικών Μέτρων διότι, όπως υποστήριξαν, ελλοχεύει κίνδυνος αυτός να ξανακλείσει.

Προς επίρρωση των επιχειρημάτων της εταιρίας κατέθεσε ο διευθυντής της Αλέξανδρος Γιαννίκος, ενώ υπέρ του Σωματείου κατέθεσε ο συνταξιούχος της ΒΦΛ Χρήστος Τζιμέρογλου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε περίπου έναν μήνα.