Διαμαρτυρία εργαζομένων της πρώην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Ζήτησαν την άμεση αδειοδότηση της νέας εταιρίας που διαχειρίζεται τη ΒΦΛ, μίλησαν για απειλές των βουλευτών Εμμανουηλίδη και Παπαφιλίππου και για συμφέροντα που θέλουν κλειστό το εργοστάσιο

Σε συμβολική διαμαρτυρία στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου προχώρησαν σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εργαζόμενοι της πρώην, πλέον, εταιρίας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, ζητώντας την αδειοδότηση της νέα εταιρίας που έχει την ευθύνη διαχείρισης του εργοστασίου της ΒΦΛ.

Οι εργαζόμενοι, δια μέσου του εκπροσώπου τους Γιώργου Θεοφυλακτίδη, διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση της αδειοδότησης, «απ’ ό,τι πληροφορούμαστε με εντολές άνωθεν», όπως είπε ο ίδιος, καταγγέλλοντας, παράλληλα, το γεγονός ότι «εκβιάζονται οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να μην προχωρήσουν στην υπογραφή και είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι εμείς δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε το εργοστάσιο να κλείσει».

Ο κ. Θεοφυλακτίδης μίλησε, επίσης, για κάποια συμφέροντα που προσπαθούν να κλείσουν το εργοστάσιο «για να περάσει στα χέρια τους» και πρόσθεσε ότι «εμείς θα αγωνιστούμε, θα είμαστε πάντα εκεί που πρέπει για να μπορέσουμε να το κρατήσουμε ανοιχτό. Απαιτούμε εδώ και τώρα, αφού όλα είναι νόμιμα και σωστά, την αδειοδότηση της νέας εταιρείας, για να μπορέσουμε να περάσουμε στις επενδύσεις που ανακοινώσαμε πριν δυο εβδομάδες», ενώ ζήτησε και την τοποθέτηση του κ. Μαρκόπουλου για το εν λόγω θέμα.

Αιχμές κατά δύο βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της πρώην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ δεν άφησε στο απυρόβλητο τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Γιώργο Παπαφιλλίπου, λέγοντας ότι «όλα έχουν ονοματεπώνυμο», ενώ έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση εκπροσώπων του Κοινοβουλίου που έφτασε μέχρι και τις απειλές.

«Ο κ. Μορφίδης δεν έφτασε στην κατάντια των άλλων δύο που κάθονταν και απειλούσαν, εκλεγμένοι βουλευτές κυβέρνησης, λες κι εμείς ήρθαμε από αλλού, λες κι είμαστε σε άλλη χώρα, να προσπαθούν να κλείσουν το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο όσο και να προσπαθούν δεν πρόκειται να κλείσει. Αφού καταφέραμε να καπνίσουν οι καμινάδες θα είμαστε εκεί. Δεν πρόκειται να φύγει κανείς. Όσο χρειαστεί θ’ αγωνιστούμε. Θέλει κουράγιο, έχουμε να παλέψουμε με θηρία, αλλά επειδή έχουμε θέληση θα αντέξουμε», δήλωσε ο κ. Θεοφυλακτίδης.

Διαβεβαιώσεις Μαρκόπουλου ότι η άδεια θα δοθεί μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε ότι τα γραφεία της Περιφέρειας στην Καβάλα και ειδικότερα το δικό του ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες της Καβάλας και τους εργαζόμενους, ενώ τόνισε ότι η Καβάλα δεν πρέπει για κανένα λόγο να στερηθεί τους δυο μεγάλους οικονομικούς πνεύμονες που διαθέτει, τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια.

«Όσον αφορά τη χορήγηση της άδειας, αυτή θα χορηγηθεί μόλις η υπηρεσία διευκρινίσει και ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται. Μπορεί οι αλληλογραφίες, τα εξώδικα κι όλα αυτά να καθυστερούν τη διαδικασία, σε καμιά περίπτωση όμως δεν πιστεύω ότι καμία πίεση και κανένα άλλο μέσο θα αποτρέψουν τους υπαλλήλους της ΠΕ Καβάλας από το να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Εφόσον η εισήγηση που θα φέρουν θα είναι θετική, την ίδια στιγμή θα υπάρξει η έγκριση με την υπογραφή μου. Το έχω πει σε όλους τους δυνατούς τόνους», διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΠΕ Καβάλας θέλει να έχει καλή συνεργασία με όλους τους φορείς.

«Δεν κανονίζουμε εμείς τους νόμους και τις διατάξεις. Εμείς απλά τους εφαρμόζουμε. Έχω υπογράψει και αποφάσεις που είναι δυσάρεστες γιατί έτσι λέει ο νόμος, είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ και έχω δεχθεί τις διαμαρτυρίες του κ. Θεοφυλακτίδη. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και η ΠΕ Καβάλας θα εφαρμόσουν αυτό που λέει ο νόμος.

»Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω πότε χρονικά θα είναι έτοιμη η Διεύθυνση Ανάπτυξης, προκειμένου να λυθεί το θέμα. Το βέβαιο είναι ότι συμφωνώ μαζί σας πως η βιομηχανία λιπασμάτων, όπως κι αν λέγεται το εταιρικό σχήμα που τη διαχειρίζεται, είναι μια πολύτιμη οικονομική μονάδα για την Ελλάδα, την Περιφέρεια και την Καβάλα κι ως εκ τούτου πρέπει με κάθε τρόπο να μείνει ανοιχτή και να δουλεύει στο πλαίσιο της ασφάλειας και των περιβαλλοντικών όρων που είναι οι προβλεπόμενοι», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος