Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας στο πλευρό των απολυμένων της ΒΦΛ

Ομόφωνο ψήφισμα αλληλεγγύης στους απολυμένους της Βιομηχανίας από το 41ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο των εργαζομένων στον κλάδο της Ενέργειας

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 41ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ). Σε αυτό παρεβρέθη και μίλησε και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα της Καβάλας Νίκος Βογιατζίδης (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Οι εργασίες του Συνεδρίου κατέληξαν και σε ένα ομόφωνο ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των 180 περίπου οικογενειών των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ενέργειας στηλιτεύουν τις πρακτικές της εργοδοσίας της λιπασματοβιομηχανίας (κάνοντας λόγο για «εργοδοτική τρομοκρατία»), ενώ καλούν την κυβέρνηση άμεσα και απερίφραστα να καταδικάσει κάθε τέτοιου είδους «επιχειρηματικές» δραστηριότητες που ζημιώνουν τον τόπο μας.

Ομόφωνο ψήφισμα του 41ου συνεδρίου της ΠΟΕ

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των απολυμένων εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας για την αποκατάσταση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους. Καταδικάζουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία που με μαφιόζικες μεθόδους (μπράβοι, ψευδομάρτυρες, ψεύτικες κατηγορίες), απέλυσε το σύνολο του εργατοτεχνικού και υπαλληλικού προσωπικού. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί αγωνίστηκαν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες και σύναψη ΣΣΕ;

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί δεν κινήθηκε με βάση τις αρχές και τις αποφάσεις της για τη στήριξη και προστασία των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το να μη στηριχτεί ο φανερά δίκαιος αγώνας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας είναι σαν να βάζει πλάτη και αυτή η κυβέρνηση στα σχέδια της εργοδοσίας.

Πόσο μάλλον όταν τα διάφορα “παιχνίδια” του εργοδότη με τις εταιρίες-μαριονέτες που φτιάχνει για να αποφύγει τα υπέρογκα χρέη στο Ελληνικό Δημόσιο, δυνητικά μας βάζει όλους, εργαζόμενους και πολίτες αυτής της χώρας να απαιτήσουμε από αυτήν την κυβέρνηση να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να μπλοκάρει τέτοιες “επιχειρηματικές” δραστηριότητες που ζημιώνουν τον τόπο μας.

Εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε διαλέξει τον δρόμο της οργάνωσης και της αντίστασης απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τις ποινικές διώξεις που φορτώνουν τους αγώνες μας, επωφελούμενοι το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο.

Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις και ποινικές διώξεις και να επιστρέψουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας στις θέσεις εργασίας τους.

Αγωνιζόμαστε μαζικά για ΣΣΕ, σταθερή και μόνιμη εργασία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με ασφάλεια».