Νέα παρέμβαση Νεφελούδη για τη ΒΦΛ: Στο «παιχνίδι» μπαίνει το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης!

Στο επίκεντρο οι «περίεργες» ενέργειες και η «ιδιαίτερη ζέση» των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Καβάλας να δώσουν άδεια στη νέα εταιρία των Λιπασμάτων

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητά την παρέμβαση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο θέμα της μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας της ΒΦΛ. Με επιστολή του (σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017) προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δ. Κασσαβέτη, ο Ανδρέας Νεφελούδης ζητά να ερευνηθούν για τους χειρισμούς τους οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς η εικόνα που παρουσιάζουν «δεν προάγει την αξιόπιστη εικόνα που πρέπει να έχει το Ελληνικό Δημόσιο»!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νεφελούδης στην επιστολή του κάνει λόγο «συμπεριφορές και λειτουργίες από την πλευρά των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας» που προκαλούν «πολλά ερωτηματικά» και «εντύπωση» και για στοιχεία που «είτε τεχνηέντως είτε εκ παραδρομής» αποκρύφτηκαν (!) δημιουργώντας «θολό τοπίο», με αποτέλεσμα «να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να λειτουργεί η εν λόγω υπηρεσία περιέργως πιεστικά, με ιδιαίτερη ζέση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας» η οποία, όπως επισημαίνεται, «με τα ως άνω δεδομένα δεν μπορεί να εκδοθεί»!

Εντύπωση προκαλεί και η αναφορά στην επιστολή ότι «δεν υφίσταται άδεια λειτουργίας για την εγκατάσταση», όπερ σημαίνει ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 -και μετά την «αποχώρηση» της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ- η Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ λειτουργεί ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ μέχρι και σήμερα!