Στο Δασαρχείο για τον δασικό χάρτη η νέα διοίκηση του Συλλόγου του Αγίου Σίλα

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Σίλας» το οποίο αναδείχθηκε μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές της προπερασμένης Κυριακής 5 Φεβρουαρίου που πραγματοποιήθηκαν στο Στέκι της Νέας Πόλης.

Το νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είναι ανανεωμένο κατά τρία μέλη. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Δημήτρης Χατζημπαλτάς, στη θέση της γραμματέως ομοίως επανεξελέγη η Κατερίνα Καστράνη, ταμίας ο Γιώργος Πασχαλίδης και μέλη ο Ανέστης Δημητριάδης και η Σίσσυ Ακοκαλίδου στην οποία ανατέθηκε ο τομέας της επικοινωνίας.

Αφού έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και η παράδοση του Ταμείου του Συλλόγου στον νέο ταμία, το νέο ΔΣ αποφάσισε δυο τουλάχιστον μέλη του να επισκεφτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες τη Διεύθυνση Δασών Καβάλας και να ζητήσουν τον δασικό χάρτη της Καβάλας που αφορά στις περιοχές Όφμαν και Βασιλάκη, για να συγκληθεί στη συνέχεια νέα Γενική Συνέλευση των μελών, όπου οι πληττόμενοι ιδιοκτήτες που είδαν μέρος ή και όλη την ιδιοκτησία  τους να χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση να αποφασίσουν αν θα υποβάλλουν κατά μόνας ή από κοινού τις αντιρρήσεις τους.

Εκείνο που επισημάνθηκε ήταν η δυσκολία πολλών μελών να δουν ηλεκτρονικά τον χαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών τους, αλλά και να «κατεβάσουν» τους χάρτες. Ο Σύλλογος, που αριθμεί περίπου  150 μέλη, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι κληρονόμοι παλιών ιδιοκτησιών, διαθέτει αρχειακό υλικό με παλιότερες αιτήσεις των μελών του σε τοπογράφο μηχανικό της πόλης ώστε να έχουν επικαιροποιημένο τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο αναφέρεται ο αριθμός εκάστου αγροτεμαχίου και το ΚΑΕΚ, υλικό που θα προσκομιστεί κατά την επόμενη Γενική Συνέλευση σε όλα τα μέλη που είχαν υποβάλλει τις αιτήσεις για να γίνει ταυτοποίηση με το δασικό χάρτη.

Οι επί σειρά ετών πρόεδροι του Συλλόγου Άρης Βέρρος και Κώστας Ταουσάνης υποσχέθηκαν την αμέριστη υποστήριξή τους στο νέο προεδρείο για κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβει για τα συμφέροντα των μελών του.

Σημειώνεται ότι με τον χαρακτηρισμό «δασική έκταση» ενός αγροτεμαχίου, δε χάνεται ο κύριός του. Τουναντίον, διατηρείται, αλλά σαφώς περιορίζεται αυστηρά η χρήση του.