Νέα επίσκεψη εργαζομένων στα Λιπάσματα στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας: Ζήτησαν την παρέμβασή του για να σταματήσει η «ομηρία» τους

Έκαναν λόγο για κλίμα «ανασφάλειας, τρομοκρατίας και αβεβαιότητας» - Δήλωση Μαρκόπουλου με «αιχμές» προς τον γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη

Νέα επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 εργαζόμενοι της νέας εταιρίας που δραστηριοποιείται στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ και της οποίας η αίτηση για μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ ακόμη εκκρεμεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης, με σκοπό για μια ακόμη φορά να ζητήσουν την επίσπευση της διαδικασίας.

Ο εκπρόσωπός τους Γιώργος Θεοφυλακτίδης έκανε δήλωσε σχετικά στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία, λέγοντας τα εξής: «Προσπαθούμε ειρηνικά να πάρουμε την άδεια της νέας εταιρίας με την επωνυμία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του εργοστασίου. Αυτήν τη στιγμή, η εταιρία έχει ανακοινώσει τους ιδιοκτήτες της και ο φάκελος με τα στοιχεία βρίσκεται στα αρμόδια υπουργεία. Εκείνο που ζητάμε  από  τον κ. Μαρκόπουλο είναι να βοηθήσει για να τελειώσει η “ομηρία” των εργαζομένων, γιατί αν δεν λειτουργήσει η νέα εταιρία, ουσιαστικά θα πρέπει να σταματήσει το εργοστάσιο και αναγκαστικά όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες των εταιριών, γιατί είναι αλληλένδετες μεταξύ τους.

»Είμαστε σε μια χημική βιομηχανία  με μεγάλο φόρτο εργασίας, η ζήτηση του λιπάσματος είναι πολύ μεγάλη και ο κόσμος πρέπει να είναι ήρεμος για να αποδώσει στη δουλειά του. Μέσα σε κλίμα ανασφάλειας, τρομοκρατίας και αβεβαιότητας, είναι δύσκολο να συνεχίσουμε! Το πρόβλημά μας είναι πως πάσει  θυσία πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτό το εργοστάσιο για ’μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Το φέραμε εδώ και πολλά χρόνια σε μια καλή κατάσταση και δεν θα μας το κλείσουν κάποια άλλα συμφέροντα.

»Εμείς θα αγωνιστούμε, δεν θα παραδοθούμε και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε! Νέες προσλήψεις γίνονται συνέχεια στην εταιρία, ανάλογα με τις ειδικότητες των εργαζομένων και την ηλικία τους. Σε ό,τι αφορά τα τμήματα παραγωγής, αυτά έχουν στελεχωθεί  με απόφοιτους του ΤΕΙ που εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει εργασία στα Τμήματα Νιτρικών και Αμμωνίας που ήταν εντελώς σταματημένα. Ανάλογα με την ειδικότητα, βέβαια, η εταιρία απαιτεί και τα ανάλογα προσόντα».

Δήλωση Μαρκόπουλου: Προβληματισμός για τα κίνητρα των παρεμβάσεων Νεφελούδη

Λίγο αργότερα, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος απάντησε σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στη διαδικασία μεταβίβασης της άδειας της ΒΦΛ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε σχετικά: «Είναι μια παρέμβαση από μια… σειρά παρεμβάσεων του κ. Νεφελούδη ο οποίος έχει συναρμοδιότητα για τα θέματα της αδειοδότησης των εργοστασίων, όπως τα Λιπάσματα. Δεν φτιάχνει τους νόμους η διοίκηση ή η Περιφέρεια. Τους νόμους τούς φτιάχνει η Βουλή. Ψήφισαν τους νόμους των διαδικασιών κι  εμείς πρέπει να τους εφαρμόσουμε. Η Διοίκηση  λειτουργεί με την απαιτούμενη αμεροληψία».

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»!

Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε πως σύντομα θα συντάξει μια επιστολή προς το Σώμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και θα το καλέσει να κάνει όποιους ελέγχους θέλει, κατά το κοινώς λεγόμενο «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Υπογράμμισε όμως πως προβληματίζεται για τα κίνητρα των παρεμβάσεων του κ. Νεφελούδη. Εκείνο το οποίο ο ίδιος προσωπικά μεταφέρει στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και σε όλους τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπως υπογράμμισε, είναι πως πρέπει να ασκούν με θάρρος και με υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους, όπως και κάνουν.