Μορφίδης για Καλαντζή: Ο ίδιος έδωσε το δικαίωμα η κοινωνία να τον θεωρεί το «μακρύ χέρι» του Λαυρεντιάδη! (ήχος)

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον πρώην υπουργό για τα περί «παπαρολόγων» και... «στα τέσσερα»

Στον Γιώργο Καλαντζή ο οποίος μίλησε περί «παπαρολόγων» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ακούνε τίποτα επειδή είναι «στα τέσσερα και ψηφίζουν μνημόνια» απάντησε ο Κώστας Μορφίδης. Οι ιδιαίτερα «βαρείς» χαρακτηρισμοί είχαν ακουστεί στον «αέρα» του ALPHA Radio 88.6 στο πλαίσιο συνέντευξης του πρώην υπουργού στους δημοσιογράφους Νίκο Χαζαρίδη και Σίσσυ Ακοκαλίδου για το θέμα της μεταβίβασης της άδειας της ΒΦΛ (ακούστε την εδώ).

Μιλώντας την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στο Κεντρικό Μαγκαζίνο του σταθμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μιας οριστικής και βιώσιμης λύσης για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων κι ότι αυτή η λύση ΔΕΝ θα περιλαμβάνει τον κ. Λαυρεντιάδη!

Σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Καλαντζή και τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του, ο κ. Μορφίδης επισήμανε ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός φρόντισε με τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια να δώσει στην κοινωνία της Καβάλας την εντύπωση ότι είναι το… «μακρύ χέρι» του Λαυρεντιάδη, ενώ σημείωσε με νόημα και τις αποστάσεις που κρατάει από το ζήτημα της ΒΦΛ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συνολικά.

Το ηχητικό όλης της συνέντευξης Μορφίδη στο ALPHA Radio 88.6:

 

Ακολουθούν απομαγνητοφωνημένα τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Μορφίδη:

Ξέρουν όλοι πού είμαστε, τις ευθύνες του καθενός για το τι έχει συμβεί όχι μόνο στο εργοστάσιο, αλλά στην περιοχή μας γενικότερα…

 

«Η μεγαλύτερη βλακεία που έχει ακουστεί ποτέ στο ραδιόφωνό σας»!

«Ο  άνθρωπος που ψήφισε υπέρ της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, είπε  ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε… συλλογικές συμβάσεις! Θα με συγχωρέσετε , αλλά νομίζω  ότι είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχει ακουστεί ποτέ στο ραδιόφωνό σας! Δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα, στο κάτω-κάτω δεν κάναμε κάτι κατά του κ. Καλαντζή. Θα μπορούσαμε να τους “φορτώσουμε” τόσα – και η κοινωνία τους τα “φορτώνει” ήδη! Θεωρούμε δεδομένο ότι ξέρουν όλοι πού είμαστε, τις ευθύνες του καθενός για το τι έχει συμβεί όχι μόνο στο εργοστάσιο, αλλά στην περιοχή μας γενικότερα».

«Αν δεν έχει σχέση με την επιχείρηση, γιατί τόσον καιρό δεν διαψεύδει τα όσα λέγονται»;

«Αν ήμουν εγώ στη θέση του και γράφονταν ό,τι γράφτηκε πριν από 2 μήνες –ότι δηλαδή ανέβηκε ο κ. Καλαντζής από την Αθήνα και μετέφερε συγκεκριμένες εντολές του κ. Λαυρεντιάδη προς τον κ. Μπεχράκη και τους διευθυντές της επιχείρησης (υπήρξε σχετικό άρθρο σε τοπική εφημερίδα– δεν θα έβγαινα να πω ότι δεν έχω καμία σχέση; Και αν επέμενε κάποιος δεν θα του έκανα μήνυση; Δεν το διέψευσε, δεν είδα καμία αντίδραση από την πλευρά του»!

Το βίντεο-ντοκουμέντο του KAVALA POST (δείτε το εδώ) και το «μακρύ χέρι» του Λαυρεντιάδη

«Όπως “ανέβασε” το KAVALA POST, ο κ. Καλαντζής υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο κι εκείνο που βρήκε να του πει είναι ότι “ήταν με τον Λαυρέντη”; Η σημειολογία έχει την αξία της για όλους μας… Δόθηκε το δικαίωμα από την πλευρά του ώστε να λέει η κοινωνία ότι είναι το “μακρύ χέρι” της διοίκησης Λαυρεντιάδη! Από την άλλη πάλι, είναι γεγονός ότι η παράταξή του δεν παίρνει καθαρή θέση αυτήν τη στιγμή για το αν η μεταβίβαση όλου του έργου στις εταιρίες είναι καταδολίευση»!

Πότε θα υπάρξει λύση;

«Σας λέω ότι ασχολούμαστε καθημερινά. Έχουμε πεισθεί ότι η λύση δεν θα ήταν σύννομη αν δίνονταν στη συγκεκριμένη περίοδο (καλοκαίρι 2016). Είχαμε κάποιες υποσχέσεις από την πλευρά των τραπεζών που δεν τηρήθηκαν, όπως από την ALPHA BANK. Τη βλέπετε την πίεση που ασκείται. Δεν θα θέσω σε κίνδυνο αυτά που γίνονται. Αυτήν τη στιγμή που το συζητάμε δημόσια, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το εργοστάσιο και δεν θέλω να το κάνω και σε αυτήν την τακτική θα συνεχίσω… Μετά το καλοκαίρι δεν έδωσε κανείς κανένα χρονικό περιθώριο, το γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι. Δεν είναι το μοναδικό θέμα αυτό της αδειοδότησης, τρέχουν και άλλα παράλληλα. Δεν έβγαλε ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης; Πώς την έβγαλε; Μετά από έρευνα των στοιχείων».

Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Μορφίδης εάν ισχύει ακόμα το ότι η λύση που θα προτάξει η κυβέρνηση για τη ΒΦΛ, όπως οι ίδιοι οι βουλευτές είχαν δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι, δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο βουλευτής απάντησε: «Βεβαίως! Και φροντίζει να το κάνει ο ίδιος όσο πιο επίκαιρο γίνεται  με τις κινήσεις του»!