Αγανικόλας για νομιμότητα στη ΒΦΛ: Είμαστε η… Κολομβία των Βαλκανίων;

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μιλά για το αίτημά του να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με μοναδικό θέμα συζήτησης τις ραγδαίες εξελίξεις στη λιπασματοβιομηχανία

Αίτημα στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για άμεση σύγκληση του σώματος με μοναδικό θέμα συζήτησης της Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων κατέθεσε προ ημερών ο Παράσχος Αγανικόλας (διαβάστε σχετικά εδώ). Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος προχώρησε σε αυτήν την κίνηση έχοντας προηγουμένως μιλήσει με όλους τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον δήμο Καβάλας οι οποίοι και συμφωνούν. «Πρέπει να γίνει αυτή η συνεδρίαση, αφού υπάρχουν νέα στοιχεία και αναφέρομαι στην επίσημη ανακοίνωση του εκλεγμένου υπουργού (σ.σ. αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, εδώ). Εδώ έχουμε μία δημόσια τοποθέτηση υπουργού που μιλάει για τη ΒΦΛ. Οπότε κι εγώ  όφειλα ως αντιπολίτευση να ρωτήσω τι γίνεται στο εργοστάσιο. Διάβασα τη δήλωση της δημάρχου, δεν λέει κανείς ότι θέλει να κλείσει το εργοστάσιο, εδώ όμως έχουμε ένα σοβαρό θέμα με ανθρώπους που χάσανε τη δουλειά τους, αιωρείται μία τεράστια αδικία πάνω από το κεφάλι τους και αυτό δεν το δέχομαι. Και το δεύτερο θέμα είναι των αδειών», δήλωσε μεταξύ άλλων στο ALPHA Radio 88,6.

«Η νομιμότητα είναι υπεράνω όλων»

Στη συνέχεια, ο κ. Αγανικόλας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουν φορείς, όπως η Περιφέρεια και ο δήμος Καβάλας. «Η πρόταση μου είναι η εξής: μία επιστολή, ένα κείμενο, από το Δημοτικό Συμβούλιο προς το εργοστάσιο και τη διοίκηση και το ίδιο θα ζητούσα και από την Περιφέρεια και τους άλλους φορείς και βουλευτές, ώστε να βρεθεί μία άμεση λύση για τους ανθρώπους που χάσανε την δουλειά τους, για να μπουν οι άνθρωποι να δουλέψουν. Δεύτερον, μετά την τοποθέτηση του υπουργού, οφείλουν να μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι τι γίνεται με τις άδειες. Η νομιμότητα πρέπει να υπερισχύσει όλων. Είμαστε η Κολομβία των Βαλκανίων; Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι η νομιμότητα είναι υπεράνω όλων».

«Πρέπει όλες οι παρατάξεις να πάρουν θέση»

Για το αν τελικά θα γίνει η σχετική συνεδρίαση, ο κ. Αγανικόλας απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα, υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, αλλά έως τώρα δεν έχω ενημέρωση. Πρέπει να γίνει συνεδρίαση, έχω μιλήσει πολλές φορές στο σώμα και έχω προειδοποιήσει ότι θα μας κάνει κακό αυτή η κατάσταση. Εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα στον κόσμο είναι πολύ βασικό αυτό και δεν μπορώ όταν βλέπω την αδικία». Στο γεγονός ότι κάποιες Δημοτικές παρατάξεις, αλλά και κάποια κόμματα δεν έχουν λάβει θέση στο ζήτημα της ΒΦΛ, ο κ. Αγανικόλας συμπλήρωσε: «Για αυτό επιμένω ότι πρέπει να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να πάρουν θέση όλοι. Να μην υπάρχουν σκιές»!