Εντός της εβδομάδας στην Καβάλα οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για την άδεια της ΒΦΛ

Κλιμάκιο θα «επισκεφθεί» τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για να ελέγξει το ορθόν (ή μη) της διαδικασίας που ακολουθείται από τους υπαλλήλους

Σε συνέχεια του εγγράφου (διαβάστε το εδώ) του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη προς τον Ειδικό Γραμματέα των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Δ. Κασσαβέτη για τους χειρισμούς της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στο θέμα της μεταβίβασης άδειας λειτουργίας της ΒΦΛ, κλιμάκιο του Σώματος αναμένεται εντός της εβδομάδας στην Καβάλα.

Οι Ελεγκτές έχουν ήδη ενημερώσει τους υπαλλήλους του 5ου ορόφου του Διοικητηρίου για την «επίσκεψή» τους και αναμένεται να ελέγξουν τα όσα έχουν γίνει από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νεφελούδης στην επιστολή του προς την Υπηρεσία είχε κάνει λόγο «συμπεριφορές και λειτουργίες από την πλευρά των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας» που προκαλούν «πολλά ερωτηματικά» και «εντύπωση» και για στοιχεία που «είτε τεχνηέντως είτε εκ παραδρομής» αποκρύφτηκαν (!) δημιουργώντας «θολό τοπίο», με αποτέλεσμα «να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να λειτουργεί η εν λόγω υπηρεσία περιέργως πιεστικά, με ιδιαίτερη ζέση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας» η οποία, όπως επισημαίνεται, «με τα ως άνω δεδομένα δεν μπορεί να εκδοθεί»!

Το πόρισμα των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης θα καθορίσει, εν πολλοίς, τόσο την «τύχη» της αίτησης της νέας εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ να λάβει την άδεια παραγωγής και εμπορίας αμμωνίας, οξέων και αζωτούχων λιπασμάτων από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ όσο και να «καθαρίσει» (ή όχι) το κύρος των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τη στάση των οποίων τόσα έχουν καταγγελθεί τις τελευταίες μέρες.