Σύσκεψη για τη ΒΦΛ: Εμμένει στην άποψή του περί «παρατυπιών» το υπουργείο Οικονομίας

Άμεσα οι επόμενες κινήσεις της Πολιτείας προς αποκατάσταση της νομιμότητας στο θέμα της λειτουργίας του Εργοστασίου

Λίγο πριν τις 18:00 της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2017 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με θέμα τη χορήγηση άδειας στη νέα εταιρία των Λιπασμάτων. Το «παρών» έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης και ο Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ) Ευθύμης Θεοχάρης, αντιπροσωπεία του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα υπό τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζίδη, οι δικηγόροι του Σωματείου Τάνια Ελευθεριάδου και Χρυσάνθη Υφαντή, καθώς και νομικοί σύμβουλοι των συναρμόδιων υπουργείων.

Το υπουργείο εμμένει στην αρχική του θέση όπως αυτή εύγλωττα διατυπώθηκε προ ημερών μέσα από μία «σκληρή» ανακοίνωση (διαβάστε την εδώ) σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στη διαδικασία έγκρισης της αίτησης μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας του Εργοστασίου. Υπενθυμίζεται, ότι η άδεια υπεγράφη χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο (διαβάστε σχετικά εδώ, εδώ και εδώ), παρά την «εμπλοκή» στη διαδικασία του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (διαβάστε εδώ) αλλά και της ρητής γραπτής εντολής του υπουργείου Οικονομίας για «πάγωμα» της διαδικασίας τη… μέρα υπογραφής της άδειας!

Επί της ουσίας, η εξέλιξη της αδειοδότησης δεν φαίνεται να αλλάζει και πολλά σε ό,τι αφορά τις κινήσεις στις οποίες πρόκειται να προβεί τις αμέσως επόμενες μέρες το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, αφού υπογραμμίστηκε ότι θα γίνουν τα απαραίτητα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που, επί της ουσίας, γελοιοποίησαν το υπουργείο ως θεσμό!

«Ο υπουργός μάς μετέφερε την αποφασιστικότητά του σχετικά με την αποκατάσταση της νομιμότητας. Ισχύουν τα όσα δήλωσε προ ημερών στην ανακοίνωσή του. Τον λόγο έχουν τώρα οι νομικοί σύμβουλοι του Κράτους οι οποίοι και θα εξετάσουν την υπόθεση», δήλωσε στο KAVALA POST ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης.

Μήνυση στους υπαλλήλους της ΠΕ Καβάλας αν δεν εκτελέσουν την Εισαγγελική Εντολή!

Ο κ. Βογιατζίδης επιβεβαίωσε τα όσα καταγγέλθηκαν νωρίτερα στο KAVALA POST σχετικά με τη νέα περίπτωση παραβίασης της Εισαγγελικής Εντολής για παράδοση εγγράφων στο Σωματείο από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης (διαβάστε εδώ). Μάλιστα, μας μετέφερε την πληροφορία ότι οι εκπρόσωποι του Σωματείου επισκέφθηκαν προσωπικά την κ. Εισαγγελέα η οποία και επικοινώνησε η ίδια τηλεφωνικά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, δίνοντάς τους και προφορικά την εντολή να παραδώσουν αντίγραφο ολόκληρου του φακέλου της αδειοδότησης (σ.σ. οι υπάλληλοι δεν παρέδωσαν στους απολυμένους σειρά πιστοποιητικών Τεχνικών Ασφαλείας, Δοχείων Πιέσεως κ.ά.), αφού τα επίμαχα έγγραφα δεν περιλαμβάνουν οικονομικά στοιχεία. «Δυστυχώς, ούτε και μετά την παρέμβαση της κ. Εισαγγελέως μάς δόθηκαν αυτά τα έγγραφα! Εάν δεν μας τα παραδώσουν έως αύριο (σ.σ. Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017) που λήγει η διορία, θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις, δεν έχουμε άλλη επιλογή», δήλωσε ο κ. Βογιατζίδης.