Το «φίδι» της Σαρακοστής απέκτησε… πρόσωπο: Εικαστική παρέμβαση σε πανό του δήμου Καβάλας

Είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μέγας χορηγός των εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας ή μήπως #NOT;

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου 2017, κάποιοι θεώρησαν καλό να «παρέμβουν» εικαστικά στο πανό του δήμου Καβάλας για τον εορτασμό της Καθαρά Δευτέρας που είναι αναρτημένο στα κάγκελα του Πάρκου Φαλήρου, τοποθετώντας δίπλα στη φράση-σλόγκαν που σηματοδοτεί την κεντρική ιδέα των εκδηλώσεων «Πιάνουμε το φίδι» μια φωτογραφία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!

Έτσι, φτάσαμε από αυτό:

Σε αυτό:

Εκτός και εάν το «αφεντικό» της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων είναι ο μέγας χορηγός των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για την έναρξη της Σαρακοστής (που μάλλον δεν, αν και… ποτέ δεν ξέρει κανείς, αφού ο Κύπριος επιχειρηματίας ποτέ δεν λέει όχι σε αιτήματα του είδους), τότε προφανώς αυτοί που έβαλαν τη φωτογραφία του δίπλα στο «φίδι» μάλλον ήθελαν να στείλουν κάποιο… μήνυμα!

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς στο σημείο εκείνο, μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν αναρτημένο το πανό των απολυμένων της ΒΦΛ που έκανε αναφορά στις 300 και πλέον μηνύσεις-«δώρο» του κ. Λαυρεντιάδη, μέχρι που κάποιοι το «κατέβασαν» (διαβάστε σχετικά εδώ).