Στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και πάλι οι απολυμένοι της ΒΦΛ

Στο ακροατήριο συζητείται η αγωγή 35 πρώην εργαζόμενων των Λιπασμάτων - Στο πλευρό του Σωματείου ΓΣΕΕ-ΟΕΧΒΕ-ΕΥΚ

Εκδικάζεται σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας το δεύτερο «κύμα» των αγωγών που κατέθεσαν τα μέλη του Σωματείου των (πρώην) Εργαζομένων (νυν απολυμένων) στα Λιπάσματα της Καβάλας κατά των τριών εταιριών (ELFE ΑΕ, PFIC Ltd και ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ) που διαχειρίζονται το Εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία αφορά στην αγωγή 35 συνολικά πρώην εργαζόμενων στα Λιπάσματα της Καβάλας. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη εκκρεμεί η έκδοση απόφασης για την πρώτη μαζική αγωγή με το ίδιο αντικείμενο που εκδικάστηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2016.

Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και σήμερα πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων αναμένεται να καταθέσουν στο Δικαστήριο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.

Οι ενάγοντες εκπροσωπούνται από τις νομικές συμβούλους του Σωματείου τη δικηγόρο-εργατολόγο Καβάλας Τάνια Π. Ελευθεριάδου και τη δικηγόρο-εργατολόγο Αθηνών Χρυσάνθη Υφαντή.