«Αποκάλυψη» Μαρκόπουλου: Οι μετρήσεις της ρύπανσης σταμάτησαν τέλη του 2012! (ήχος)

«Καμία υποχρέωση δεν έχουμε να καταγράφουμε τους ρύπους» - «Βλακώδη τα όσα γράφονται για υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους»!

Στον απόηχο της δημοσιοποίησης από το KAVALA POST του απαντητικού εγγράφου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας προς τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκερού Σάββα Χατζηβασιλειάδη σχετικά με τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του Χαλκερού και της Νέας Καρβάλης (διαβάστε το εδώ), ο Θόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε σχετικά το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2017 στο ALPHA Radio 88,6 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ιωάννου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επιβεβαίωσε ότι οι σταθμοί μετρήσεων της ρύπανσης που είχαν εγκατασταθεί το 2009 επί θητείας Θόδωρου Καλλιοντζή στη Νομαρχία Καβάλας έπαψαν να λειτουργούν «κάποια στιγμή περί τα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013» και ότι ο ίδιος το αντελήφθη το καλοκαίρι του 2016, οπότε και εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα κάποια εξαρτήματα απαραίτητα για τη συντήρηση και την επαναλειτουργία των μηχανημάτων αυτών.

Ο κ. Μαρκόπουλος έκανε επίσης λόγο και για μία «προσπάθεια διαστρέβλωσης» των γεγονότων (δίχως να διευκρινίζει από ποιους) και ξεκαθάρισε ότι η Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας δεν έχει καμία υποχρέωση να καταγράφει τους ρύπους, φέρνοντας το παράδειγμα άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων που δεν διαθέτουν σταθμούς μέτρησης και χαρακτήρισε μάλιστα «βλακώδη» τα όσα γράφονται περί «υπηρεσιών που δεν κάνουν τη δουλειά τους».

Ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη του κ. Μαρκόπουλου: