Παρέμβαση Καλλιοντζή για τους ρύπους: Όλες οι ευθύνες σε Γρανά, καμία σε Μαρκόπουλο! (ήχος)

«Θλιβερή» κατά τον τ. Νομάρχη Καβάλας η απαξίωση του πλέον σύγχρονου και πρωτοποριακού συστήματος μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Καθ’ όλα ευλόγως, αφού επί των ημερών του τοποθετήθηκε το δίκτυο των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο Θόδωρος Καλλιοντζής εκλήθη να τοποθετηθεί δημόσια για τα όσα έχουν έρθει στο «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και συγκεκριμένα για τις αποκαλύψεις ότι επί… τέσσερα και πλέον χρόνια (!) κανείς δεν μετράει τους ρύπους στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας -παρά το γεγονός ότι εδώ δραστηριοποιούνται δύο τουλάχιστον «βαριές» βιομηχανίες.

Ο τ. Νομάρχης Καβάλας μίλησε στο ALPHA Radio 88.6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, τονίζοντας αρχικά το πόσο πρωτοποριακό ήταν το σύστημα το οποίο εγκαταστάθηκε επί των ημερών του, το 2009, και το ότι είναι κρίμα σήμερα αυτό να έχει απαξιωθεί. Ο κ. Καλλιοντζής για άλλη μια φορά επισήμανε ότι η Νομαρχία της Καβάλας ήταν η πρώτη σε όλη την Ελλάδα που μετρούσε με τρόπο σύγχρονο και εμπεριστατωμένο επί 24ώρου βάσεως τη ρύπανση σε γη, αέρα και θάλασσα!

Αίσθηση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο διάλεξε να τοποθετηθεί ο κ. Καλλιοντζής στο Κεντρικό Μαγκαζίνο του σταθμού σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για αυτήν την απαξίωση του δικτύου και πού αυτές θα πρέπει να αποδοθούν. Ο τ. Νομάρχης «έδειξε» ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (και διάδοχό του στην ηγεσία του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης της Καβάλας) Αρχέλαο Γρανά και τη διοίκησή του, δικαιολογώντας πλήρως την άγνοια του νυν Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου (οι δηλώσεις του νωρίτερα την ίδια μέρα, εδώ).

Ακούστε την πλήρη συνέντευξη του Θόδωρου Καλλιοντζή: