ΒΦΛ: Το Δικαστήριο απέρριψε Ασφαλιστικά Μέτρα της PFIC Ltd κατά των απολυμένων

Η εταιρία ζητούσε να απομακρυνθεί από τη γέφυρα το «σπιτάκι» και να μην πλησιάζουν τα μέλη του Σωματείου το Εργοστάσιο σε ακτίνα... 500 μέτρων!

Εκδόθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η απόφαση επί της αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων που είχε καταθέσει μία εκ των τριών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και συγκεκριμένα η PFIC Ltd και η οποία είχε εκδικαστεί ακριβώς έναν μήνα πριν (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι η PFIC Ltd ζητούσε με την αίτησή της από το Δικαστήριο να μην πλησιάζουν το Εργοστάσιο των Λιπασμάτων τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων σε ακτίνα… 500 μέτρων με το αιτιολογικό ότι προκαλούν ζημία τόσο οικονομική όσο και ηθική στην εταιρία. Αν και επί του ακροατηρίου η εταιρία παραδέχθηκε ότι ο δρόμος για την πύλη της ΒΦΛ παραμένει «ανοιχτός», εντούτοις επέμεινε στην έκδοση Ασφαλιστικών Μέτρων διότι, όπως υποστήριξαν, ελλοχεύει κίνδυνος αυτός να ξανακλείσει.

To Δικαστήριο δέχθηκε την ένσταση που προτάχθηκε από τη νομική εκπρόσωπο του Σωματείου των Εργαζομένων περί αναρμοδιότητας και απέρριψε την Αίτηση που είχε καταθέσει η εταιρία.