Η Energean υποστηρίζει ένα ακόμη Διατμηματικό Μεταπτυχιακό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Διδάσκοντες και μεταπτυχιακοί φοιτητές ξεναγήθηκαν στις υπεράκτιες και χερσαίες εγκαταστάσεις του Πρίνου και της Νέας Καρβάλης

Τους διδάσκοντες και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε και ξενάγησε στις υπεράκτιες και χερσαίες εγκαταστάσεις του Πρίνου και της Νέας Καρβάλης Καβάλας η Energean Oil & Gas.

Πρόκειται για περίπου 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον καθηγητή και πρόεδρο του ΔΜΠΣ κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη, τον ομότιμο καθηγητή και διδάσκοντα στο ΔΜΠΣ κ. Δημοσθένη Αγγελίδη και την επίκουρο καθηγήτρια, επίσης διδάσκουσα στο ΔΜΠΣ, κα. Εύα Λουκογεωργάκη. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις μοναδικές εγκαταστάσεις παραγωγής, επεξεργασίας και αποθήκευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και να αποκτήσουν χρήσιμες εμπειρίες σχετικά με το πρακτικό αντικείμενο του μεταπτυχιακού, δηλαδή τις θαλάσσιες κατασκευές εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Εκ μέρους της Energean, ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil δήλωσε τα εξής:

«Αποτελεί σταθερή επιλογή της εταιρείας μας η παροχή στους εκκολαπτόμενους επιστήμονες του χώρου των υδρογονανθράκων κάθε δυνατού εφοδίου, το οποίο θα χρησιμεύσει στην προσωπική τους ανέλιξη και στην μελλοντική στελέχωση ενός τομέα ο οποίος είναι δυνατό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Η σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις και την παραγωγική διαδικασία αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της οικονομίας μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες, τις εγκαταστάσεις και το περιβάλλον. Την καλύτερη, δε, απόδειξη στον τομέα των υδρογονανθράκων συνιστά η συνεργασία της εταιρείας μας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), περισσότεροι από 100 απόφοιτοι του οποίου απασχολούνται σήμερα στον όμιλο της Energean”.

Σημειώνεται ότι η ξενάγηση γύρω από τις υπεράκτιες  εξέδρες και το γεωτρύπανο «Energean Force» πραγματοποιήθηκε από τον Προϊστάμενο Λειτουργίας Θαλασσίων Εγκαταστάσεων κ. Σωτήρη Παυλάκη, η ενημέρωση για τις γεωτρητικές δραστηριότητες από τον Προϊστάμενο Παραγωγής & Γεωτρήσεων Βασίλη Τόμο, η ξενάγηση στις χερσαίες εγκαταστάσεις από τον Επόπτη Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων κ. Σάββα Δημητριάδη και η ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας από τον Εργοδηγό Ασφάλειας Παναγιώτη Βέλκο.