Πάνος Σκουρλέτης για ΒΦΛ: Θα δοθεί λύση υπέρ της κατοχύρωσης των εργαζομένων και της βιωσιμότητας της επιχείρησης

Τη συμπαράστασή του στους απολυμένους των Λιπασμάτων εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών και μαζί με τους βουλευτές Εμμανουηλίδη και Παπαφιλίππου άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι εκτός του νέου επιχειρηματικού πλάνου για τη ΒΦΛ ο κ. Λαυρεντιάδης

Σύντομη συνάντηση με το Σωματείο των πρώην, πλέον, εργαζομένων στη ΒΦΛ και με τον πρόεδρό του Νίκο Βογιατζίδη είχε σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος βρέθηκε στην Καβάλα και μίλησε σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μετά την κεντρική του ομιλία από το ξενοδοχείο GALAXY, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε σε ερωτήσεις, με μία εξ αυτών να αφορά τα Λιπάσματα Καβάλας. Ο υπουργός χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των απολυμένων, ενώ γνωρίζει καλά το θέμα από τότε που ήταν στο υπουργείο Ενέργειας.

Αναφερόμενος στα χρέη του κ. Λαυρεντιάδη, ο κ. Σκουρλέτης είπε, αναφερόμενος στον επιχειρηματία, «ο Θεός να τον κάνει κύριο» και μίλησε για «μια περίπτωση ανθρώπου που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εταιρίες, δείχνοντας μια τρομερή δυνατότητα να ελίσσεται, αλλά νομίζω ότι θα δοθεί μια λύση η οποία όχι μόνο θα κατοχυρώνει τους εργαζόμενους, αλλά θα διασφαλίζει και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, δήλωσε ότι «είμαστε ταμένοι και ταγμένοι στην κανονικότητα και όλοι αγωνιζόμαστε στο να πρυτανεύσει η νομιμότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί αυτά που συμβαίνουν με τον συγκεκριμένο “επιχειρηματία” τραυματίζουν την κοινωνία, τραυματίζουν την πολιτεία και μόνο επιχειρηματική δεν είναι η δραστηριότητα αυτού του ανθρώπου, αλλά η επιτομή μιας προκλητικής συμπεριφοράς κι εκεί θα κληθούμε να απαντήσουμε».

Με τη σειρά του ο βουλευτής Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου, σχολίασε ότι «αναλάβαμε την κυβέρνηση με εκλογές και όχι με επανάσταση και είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την ισχύουσα νομοθεσία, διότι σε αντίθετη περίπτωση, οποιαδήποτε ενέργεια κάνουμε που δε θα στηρίζεται στη νομιμότητα, θα τη βρούμε μπροστά μας».

Εξέφρασε, επίσης και ο ίδιος τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση που θα διασφαλίσει και την επάνοδο των εργαζομένων στην εργασία με κανονικούς όρους και τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και θα είναι εκτός του νέου επιχειρηματικού πλάνου ο κ. Λαυρεντιάδης.