1.050 υπογραφές από τους 620 εργαζόμενους στα Λιπάσματα

Εκπρόσωπος των εργαζομένων δίνει στη δημοσιότητα και επιστολή στήριξης από συνεργαζόμενες με τη ΒΦΛ μεταφορικές εταιρίες

Όπως είχε γράψει το KAVALA POST την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), οι εργαζόμενοι των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης (Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, PFIC Ltd, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και Centrofaro Services Ltd) μπήκαν στη διαδικασία συλλογής υπογραφών με αίτημα «να μην κλείσει το εργοστάσιο».

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, εκπρόσωπος των εργαζομένων γνωστοποιεί τα τοπικά ΜΜΕ ότι μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 1.050 υπογραφές από τις 620 οικογένειές τους αλλά και από προμηθευτές και άλλους συνεργαζόμενους με την εταιρία επαγγελματίες. Η γνωστοποίηση συνοδεύεται από ένα κείμενο αλλά και μια επιστολή υποστήριξης που συνυπογράφουν τρεις (3) μεταφορικές εταιρίες που συνεργάζονται με τη ΒΦΛ και συνυπογράφεται από «τα σωματεία των εργαζομένων», χωρίς ωστόσο αυτά να κατονομάζονται.

Ο αγώνας του αυτονόητου των 620 εργαζομένων στο εργοστάσιο Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να διατηρήσουμε ως εργαζόμενοι το ιερό δικαίωμα της εργασίας, προβήκαμε  στην συγκέντρωση 1.050 υπογραφών,  υποστηρίζοντας την συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας του εργοστασίου λιπασμάτων, όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή, μετά από μεγάλη προσπάθεια. Όλοι εμείς που με ρεαλισμό αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα και απαιτεί εκτός από μεγάλα  λόγια και ορισμένες θυσίες, για να μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του.

Οι 620 οικογένειες λοιπόν, πλέον των εκατοντάδων προμηθευτών, επαγγελματιών της περιοχής και επιχειρήσεων που υποστηρίζονται οικονομικά από την λειτουργία του εργοστασίου, συνυπογράφουν και ζητούν το αυτονόητο, με σύμμαχο την κοινή  λογική και για τους εργαζόμενους, το δικαίωμα  εργασίας.

Για τον λόγο αυτό επισυνάπτουμε παρακάτω και σχετική επιστολή στήριξης των συνεργαζόμενων μεταφορικών  εταιριών (ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΝΕΣΤΟΣ) με όλα τα μέλη τους.

Τα σωματεία των εργαζομένων του εργοστασίου,  ευχαριστούν θερμά όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια  και  συνυπογράφουν».