«Θύματα» της Αριάδνης οι φοίνικες στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας (φωτογραφίες)

Τα δέντρα-σύμβολο της παραλίας της πόλης ξεράθηκαν από τον ισχυρό παγετό που επικράτησε τον περασμένο Ιανουάριο και τη γλύτωσαν μόνο όσα φυτεύτηκαν πέρσι

Μπορεί η κακοκαιρία και ο ισχυρός παγετός που έφερε μαζί της η Αριάδνη να πέρασαν ανεπιστρεπτί για φέτος, ωστόσο κάποιες από τις συνέπειές της αρχίζουν να φαίνονται τώρα που άρχισε να ανοίγει ο καιρός.

Ο λόγος για τους φοίνικες που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της πόλης, οι οποίοι κάηκαν από τον ισχυρό παγετό που επικράτησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική σχεδόν σε όλο το μήκος της παραλίας, καθώς σχεδόν κανένας φοίνικας δε γλύτωσε από το κρύο.

Στην παλιά και στη νέα παραλία του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», στο πάρκο Φαλήρου, στην πλατεία Καπνεργάτη, στο παρκάκι πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών και στην Τενέδου στο ύψος της ακτής Καλαμίτσας αντικρίζει κανείς ξεραμένους φοίνικες.

Οι μόνοι φοίνικες που την… γλύτωσαν είναι κάποιοι (ελάχιστοι) που φυτεύτηκαν εσχάτως στα παρτέρια της παραλίας του λιμανιού της πόλης.

Οι ειδικοί, πάντως, δίνουν «αέρα» λίγες μέρες ακόμα μέχρι να ανοίξει τελείως ο καιρός και να φανεί οριστικά ποια δέντρα σώθηκαν και ποια όχι, όμως από μόνη της η εικόνα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.