ΒΦΛ: «Κλειστά» στόματα μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας

Ξεκίνησε ο αυτεπάγγελτος έλεγχος νομιμότητας για τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας της Βιομηχανίας - Υπόνοιες για «συγκεκριμένες κινήσεις» που θα γίνουν σύντομα!

Λίγο μετά τις 18:00 της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2017 ξεκίνησε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης άλλη μία ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση για τα θέματα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η σύσκεψη διήρκεσε περί τις δύο ώρες και με το πέρας της κανείς δεν θέλησε να κάνει γνωστές ιδιαίτερα πολλές λεπτομέρειες…

Πέρα από τον κ. Χαρίτση, στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου και νομικά στελέχη των υπουργείων που «τρέχουν» το θέμα της ΒΦΛ. Το Σωματείο των Εργαζομένων εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζίδη και τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Λίτσα μετά των νομικών τους συμβούλων, τη δικηγόρο-εργατολόγο Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου και τη δικηγόρο-εργατολόγο Αθηνών Χρυσάνθη Υφαντή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε από τη μεριά των απολυμένων αλλά ούτε και από αυτή των βουλευτών έγινε γνωστό κάτι συγκεκριμένο και απτό, πέραν του ότι «η κυβέρνηση κινείται στοχευμένα πλέον προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της νομιμότητας» και ότι «σύντομα θα δούμε συγκεκριμένες κινήσεις να παίρνουν σάρκα και οστά».

Αν κάποιο στοιχείο μπορεί να αξιολογηθεί ως είδηση, αυτό είναι η έναρξη του αυτεπάγγελτου ελέγχου νομιμότητας που έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Οικονομίας σχετικά με τη μεταβίβαση της άδειας της ΒΦΛ, μετά και την ένσταση που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.