Θάσος: Εν μέσω καταγγελιών ξεκινούν οι διαγωνισμοί για τα αντιπλημμυρικά έργα

«Μη σύννομες οι προκηρύξεις» καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθούν οι δύο πρώτοι από τους συνολικά πέντε διαγωνισμούς για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων στο νησί της Θάσου μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου του 2016. Τα έργα αγγίζουν στο σύνολό τους τα 2,5 εκ. ευρώ και αφορούν παρεμβάσεις σε διαφορετικές περιοχές του νησιού που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Σοβαρές ενστάσεις για τις διακηρύξεις των παραπάνω διαγωνισμών ωστόσο προβάλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ). Με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Δασών Καβάλας και το Δασαρχείο Θάσου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαρίας Αθουσάκης και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Καλογερόπουλος κάνουν λόγο για «μη σύννομους όρους στις διακηρύξεις των υποέργων» και καλούν σε σύννομη επαναπροκήρυξη των διαγωνισμών.

Συγκεκριμένα, ο ΣΑΤΕ σημειώνει ότι οι όροι που απαιτούν, μεταξύ άλλων, «βεβαιώσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών, για παρόμοια αντιπλημμυρικά έργα, μετά από δασική πυρκαγιά, που έχουν υλοποιήσει», έχουν προστεθεί χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Διαβάστε την επιστολή του ΣΑΤΕ εδώ