ΒΦΛ και Δικαστήρια: Ο πρώτος κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει…

Άλλη μια εξάωρη ακροαματική διαδικασία κατά των τριών εταιριών που διαχειρίζονται το Εργοστάσιο - Από τον Μάιο ξανά αγωγές για την... τέταρτη «νέα» εταιρία!

Λίγο μετά τις 18:00 της Τρίτης 28 Μαρτίου 2017 ολοκληρώθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η ακροαματική διαδικασία που αφορούσε στην εκδίκαση του τρίτου και τελευταίου «κύματος» αγωγών που κατέθεσαν τα μέλη του Σωματείου των (πρώην) Εργαζομένων (νυν απολυμένων) στα Λιπάσματα της Καβάλας κατά των τριών εταιριών (ELFE ΑBEΕ, PFIC Ltd και ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ) που διαχειρίζονται το Εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης και η οποία αφορούσε σε 75 απολυμένους.

Το Δικαστήριο για μια ακόμη φορά εξέτασε όσο μπορούσε πιο συνοπτικά την όλη υπόθεση, εξαιτίας όμως του «δαιδαλώδους» χαρακτήρα της η όλη διαδικασία κράτησε και πάλι κοντά στις έξι ώρες (ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00)!

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων κατέθεσαν στο Δικαστήριο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι άλλες δύο «παρτίδες» είχαν εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου 2016 και τις 28 Φεβρουαρίου 2017, με τις αποφάσεις ακόμη να εκκρεμούν. Οι σημερινές αγωγές κλείνουν τον κύκλο που αφορά στην «παλιά» εταιρία ELFE ABEE και τις δύο που ακολούθησαν, την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και την PFIC Ltd. Και κάπου εδώ, ήταν προγραμματισμένο να σταματήσουν και τα Δικαστήρια των απολυμένων. Μέχρι που…

Μέχρι που «ήρθε» και μια τέταρτη, «νέα» εταιρία, η Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ κατά της οποίας έχουν επίσης στραφεί οι πρώην εργαζόμενοι αφού τη θεωρούν «φυσική συνέχεια» των προηγουμένων, με την πρώτη αγωγή κατά αυτής να έχει προγραμματιστεί για εκδίκαση στις 23 Μαΐου 2017.

Φωτογραφία αρχείου