Σύννεφο μαύρου καπνού ανησύχησε τους κατοίκους της Καβάλας

Καίγονται καλάμια και σκουπίδια στην Κεραμωτή με τον μαύρο καπνό να έχει φτάσει μέχρι τη Νέα Πέραμο-Ενήμερες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Καβάλας και Χρυσούπολης που έστειλαν οχήματα στο σημείο και βρίσκονται standby αν η φωτιά ξεφύγει από τον έλεγχο

Ένα νέφος μαύρου καπνού κάλυψε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου τον ουρανό της Καβάλας. Ο καπνός προέρχεται από την καύση καλαμιών, αλλά και σκουπιδιών-όπως μαρτυράει ο μαύρος καπνός-σε χωράφια της Κεραμωτής, με τις εστίες να είναι αρκετές, ενώ ο ανατολικός άνεμος μεταφέρει τον καπνό προς την Καβάλα.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Χρυσούπολης και Καβάλας ενημερώθηκαν άμεσα και έσπευσαν με οχήματα στην περιοχή τηρώντας στάση αναμονής για να επέμβουν αν τυχόν η φωτιά ξεφύγει από τον έλεγχο και πλησιάσει δασική έκταση ή σπίτια και επιχειρήσεις.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, με τους κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ενώ αν ο αέρας είναι ευνοϊκός, ο καπνός μπαίνει μέσα στα σπίτια τους, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η καύση των φυτικών υπολειμμάτων και ότι επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με την Πολλαπλή Συμμόρφωση στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης. Στην Ελλάδα, δε, κρίνεται επιβεβλημένη η απαγόρευσή της διότι τα οφέλη είναι μηδαμινά και οι ζημιές πολλαπλές.