ΒΦΛ: Με διακοπή ρεύματος απειλεί το εργοστάσιο η ΔΕΗ λόγω χρεών ύψους 18 εκ. ευρώ

Στις 2 Μαΐου 2017 θα κριθεί αν θα «κατέβουν» οι διακόπτες στη λιπασματοβιομηχανία της Νέας Καρβάλης

Στενεύει ο «κλοιός» γύρω από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με τους πιστωτές της εταιρίας να αξιώνουν ο ένας μετά τον άλλον την εξόφληση των χρεών της προς αυτούς. Μέτα την «κινητικότητα» που σημειώθηκε τον περασμένο γύρω από τη ΔΕΠΑ (η οφειλή προς την οποία ξεπερνάει τα 80 εκ. ευρώ) και την αιφνιδιαστική «έφοδο» του ΣΔΟΕ στα γραφεία της στην Αθήνα με σκοπό να ελεγχθούν «ύποπτες» συναλλαγές τιμολογίων μεταξύ των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Νέα Καρβάλη (διαβάστε σχετικά εδώ), ήρθε η σειρά της ΔΕΗ.

Η λιπασματοβιομηχανία χρωστάει στη ΔΕΗ περί τα 18 εκ. ευρώ! Για τα 12 από αυτά είχε γίνει ρύθμιση μέσα στο 2015, την οποία ρύθμιση όμως η εταιρία (εν προκειμένω η ELFE ABEE) δεν τήρησε, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά να εκδοθεί και διαταγή πληρωμής.

Υπό την απειλή της διακοπής παροχής ρεύματος, η ELFE κατέθεσε στις αρχές της Μ. Εβδομάδας αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα και έκδοση προσωρινής διαταγής. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας δέχθηκε την έκδοση προσωρινής διαταγής και όρισε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 2 Μαΐου 2017. Θεωρητικά, αν μέχρι τότε η ΒΦΛ δεν καταφέρει να ρυθμίσει το χρέος της προς τη ΔΕΗ πετυχαίνοντας κάποιον συμβιβασμό ή κάποια νέα ρύθμιση, οι διακόπτες ενδέχεται να «κατέβουν».