Σύννεφο τύρφης σκέπασε τα Τενάγη των Φιλίππων και την Ελευθερούπολη (βίντεο)

Το σπάνιο φαινόμενο προκλήθηκε από τους πολύ ισχυρούς Βορειοδυτικούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τρόμαξαν νομίζοντας ότι πρόκειται για πυρκαγιά

Ένα παράξενο φαινόμενο παρατήρησαν οι κάτοικοι των οικισμών των Τεναγών Φιλίππων την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017. Κατά τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, ένα μαύρο σύννεφο κάλυψε την περιοχή.

Στην αρχή θεώρησαν ότι πρόκειται για φωτιά, όμως αργότερα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για σκόνη και πιο συγκεκριμένα για τύρφη, εξ ου και το μαύρο χρώμα του νέφους, το οποίο έφτασε μέχρι την Ελευθερούπολη.

Στη φωτογραφία που «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Λευτέρης Κοκκινίδης την οποία τράβηξε από το Δασικό Χωριό Παγγαίου (φωτογραφία άρθρου) φαίνεται καθαρά το σύννεφο της τύρφης το οποίο προκλήθηκε από τους ισχυρούς Βορειοδυτικούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, οι οποίοι έφταναν κατά τόπους ακόμα και τα 8 μποφόρ, με ριπές που ξεπερνούσαν τα 45-50 χιλιόμετρα την ώρα.

Το time-lapse που «ανέβασε» στο youtube ο Νικόδημος Μιχαϊλίδης από την webcam του Μετεωρολογικού Σταθμού Ελευθερούπολης (δείτε τη σελίδα του Σταθμού εδώ) αποτυπώνει το εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο ήταν ακίνδυνο, εκτός κι αν κάποιος που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα εισέπνεε μεγάλη ποσότητα τύρφης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο.