Πετρέλαια: Έφεση κατά της απόφασης θα ασκήσουν οι εργαζόμενοι-Διοίκηση: Για εμάς το θέμα είναι λήξαν (ηχητικό)

Δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου και Αντιπροέδρου της Καβάλα Oil Δημήτρη Γόντικα και του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων Μανώλη Κελαϊδάκη

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην Καβάλα Oil Μανώλης Κελαϊδάκης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου 2017 στον ραδιοσταθμό ALPHA Radio 88.6, μια μέρα αφότου το KAVALA POST έφερε στη δημοσιότητα την απόρριψη της αγωγής τους από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας ενάντια στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας περί «συγχώνευσής» με τη «μητρική» Energean Oil & Gas (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Ο κ. Κελαϊδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους Νίκο Χαζαρίδη και Βασίλη Ιωάννου, δήλωσε ότι η πλευρά των εργαζομένων θα ασκήσει έφεση της πρωτόδικης απόφασης. «Ο δικηγόρος μας μάς είπε ότι οι δικαστές ούτε καν μπήκαν την ουσία των αγωγών μας, μιας και τις απέρριψαν βασιζόμενοι σε νομικά θέματα, κρίνοντας ότι δεν είχαμε το δικαίωμα να ασκήσουμε αγωγές, ερμηνεύοντας το όλο θέμα με βάση το τι ισχύει στις Ανώνυμες Εταιρίες στην Ελλάδα. Το πρόβλημα αυτό καθ΄αυτό και η δική μας προσφυγή είχε να κάνει με το εντελώς αντίθετο, αν είναι μια οποιαδήποτε ΑΕ ή μια ειδική ΑΕ που συστήθηκε για ειδικό σκοπό και λόγο, για να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του ελληνικού δημοσίου δωρεάν και αυτό θέλαμε να το διευκρινίσει αυτό το δικαστήριο. Το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν το έκρινε, αυτό θα το κρίνει σε επόμενο βαθμό άλλο δικαστήριο, με την έφεση που θα ασκήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τζάμπα στο… τζάμπα

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια δεν παρέλειψε να καυτηριάσει και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση της εταιρίας (διαβάστε την εδώ), χαρακτηρίζοντάς την «κατάπτυστη» και «μικρόψυχη», γραμμένη από κάποιον που έχει… απωθημένα! «Εμείς ματώνουμε καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου. Στους χαρακτηρισμούς του στυλ “τζάμπα μέτοχοι δεν μπορούν να υπάρχουν”, εγώ θα πω “ούτε τζάμπα ιδιοκτήτες”, τίποτε άλλο δεν θα πω», πρόσθεσε.

Δημήτρης Γόντικας: Για εμάς το θέμα είναι λήξαν

Σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό, o Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Καβάλα Oil Δημήτρης Γόντικας είπε: «Ήταν πολλά τα νομικά θέματα και είχαν εγερθεί και αντιμετωπίστηκαν με την απόφαση που εκδόθηκε. Επί της ουσίας ήμασταν απόλυτα σύννομοι, σεβαστή και η άλλη άποψη, απεφάνθη το δικαστήριο, έδωσε την λύση, ας πάμε τώρα στις επενδύσεις μας, γιατί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Ό,τι λέγαμε τότε, λέμε και σήμερα, πιθανό να υπήρχε μια άλλη ερμηνεία από την πλευρά των εργαζομένων, για εμάς το θέμα είναι λήξαν».

Ακούστε τις δηλώσεις Κελαϊδάκη-Γόντικα εδώ: