Ο Τόπος της Ζωής μας: Να πέσει στο τραπέζι η εναλλακτική όδευση του TAP για τα Τενάγη

Η δημοτική παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μιλάει για λάθος κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της όδευσης του αγωγού και ζητάει άμεση κινητοποίηση και ισχυρή πίεση προς το υπουργείο και την Κοινοπραξία από τους τοπικούς βουλευτές

Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο δημαρχείο Καβάλας για την όδευση του αγωγού TAP από τα Τενάγη (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ), αλλά και για τη θέση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα για από κοινού «αυτοψία» εκπροσώπων της Κοινοπραξίας, των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής στην περιοχή από την οποία θα περάσει ο αγωγός (διαβάστε την ανακοίνωση της δημάρχου εδώ) εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας.

Η παράταξη ψέγει τη Δημοτική Αρχή για προχειρότητα στον χειρισμό της όδευσης και ζητάει από όλους και κυρίως από τους βουλευτές του Νομού να ασκήσουν πίεση προς το αρμόδιο υπουργείο και την Κοινοπραξία για να μπει επί της ουσίας στο τραπέζι της συζήτησης η αλλαγή της όδευσης του αγωγού.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της παράταξης

Το πλήρες αδιέξοδο που ζήσαμε στη σύσκεψη για τον αγωγό ΤΑΡ την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ.

  1. Εδώ και 3 χρόνια η διοίκηση του Δήμου Καβάλας συμβιβάζεται συνεχώς με τις επιδιώξεις της Κοινοπραξίας ΤΑΡ.

Από τη μια ο Δήμος Καβάλας κατέφυγε στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης για διέλευση του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων και από την άλλη δέχτηκε χορηγία από την Κοινοπραξία ΤΑΡ για το Φεστιβάλ COSMOPOLIS. Ειδικά στο θέμα της προσφυγής, η Δημοτική Αρχή δείχνει να το έκανε από υποχρέωση. Δεν άσκησε καμία πίεση όλο αυτό το διάστημα για να εκδικαστεί επιτέλους η υπόθεση και δέχεται άβουλα τις αναβολές.

  1. Σε κάθε ευκαιρία, η Δήμαρχος Καβάλας προσπαθεί να «απεμπλέξει» τον Δήμο Καβάλας από την υπόθεση.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ στη σύσκεψη για απευθείας συνομιλίες των αγροτών της περιοχής των Φιλίππων με το Υπουργείο και την Κοινοπραξία ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. Φαίνεται σα να σταματά ξαφνικά ο Δήμος Καβάλας να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των δημοτών του σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση και να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, οι οποίοι θα καλούνταν να αντιμετωπίσουν το Υπουργείο και την Κοινοπραξία ΤΑΡ σε εξειδικευμένες συνομιλίες χωρίς την απαραίτητη νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη!

  1. Έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας την πολιτική βούληση να αλλάξει την όδευση του αγωγού;

Η παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΕKΑ στη σύσκεψη της Τρίτης δεν μας διευκόλυνε να καταλάβουμε αν το Υπουργείο έχει την πολιτική βούληση να αλλάξει η διέλευση του αγωγού ή όχι, παρόλο που φάνηκε πως υπάρχουν συμβατικές δεσμεύσεις που εμποδίζουν την όποια αλλαγή. ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (και ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς) ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, με στόχο ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΡ και να υπάρξει ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  1. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ στη σύσκεψη τη συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας από πλευράς Δήμου Καβάλας με έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη που θα αναλάβουν να χειριστούν την υπόθεση. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ «ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΟ ΡΗΞΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.