Συντονιστική για σύσκεψη με TAP: Δεν πήραμε καμία απάντηση στις ερωτήσεις και τις καταγγελίες μας

Αποτίμηση της ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας στις 25 Απριλίου 2017

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του Αγωγού TAP εξέδωσε ανακοίνωση αποτίμησης της ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στο Δημαρχείο της Καβάλας παρουσία αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Περιβάλλοντος και στελεχών της Κοινοπραξίας (διαβάστε πλήρες ρεπορτάζ εδώ).

Η Επιτροπή κατηγορεί τους εκπροσώπους του ΤΑΡ για αλλαζονεία και αδιαλλαξία, επισημαίνοντας ότι δεν απάντησαν σε κανένα από τα ερωτήματα ή τις καταγγελίες τους, γι’ αυτό και αποφάσισαν την αποχώρησή τους από τη σύσκεψη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου της Συντονιστικής.

Ο αγώνας συνεχίζεται έως ότου δικαιωθεί

«Την Πέμπτη 27/04/2017 συναντηθήκαμε τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Αποτιμήσαμε την σύσκεψη της Τρίτης 25/04/2017 που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας, συμμετείχαμε  στα πλαίσια της καλής θέλησης και επειδή πιστεύουμε ότι μόνο με  διάλογο λύνονται τα προβλήματα, λάβαμε μέρος θεωρώντας πως θα συζητηθεί η αλλαγή της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου tap, και όχι σε διαβούλευση όπως είχαμε λάβει διαβεβαιώσει, τη διαβούλευση είχε υποχρεώσει να την υλοποιήσει και ολοκληρώσει η κοινοπραξία πριν χρόνια, κάτι που δεν έκανε, δεν πρόκειται να γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύματα επειδή οι κοινοπραξία δεν τήρησε τους κανόνες που η ίδια υπέγραψε.

Όμως μετά την ολική άρνηση  της εταιρίας να συζητήσει το παραπάνω θέμα έστω και αν έχουμε δίκαιο αποχωρίσαμε  από την αίθουσα, καθώς δεν υπήρχε κοινός τόπος.

Για μία ακόμη φορά η εταιρία ΤΑΡ έδειξε την υπεροψία και την αλαζονεία της, αδιαφορώντας για τις θέσεις και αποφάσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, του δήμου Καβάλας, του ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ τους αγώνες των πολιτών, προσπαθώντας να ονομάσει διαβούλευση κάθε συζήτηση. Επίσης δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα και τις καταγγελίες μας, ενώ φάνηκε καθαρά ότι τον πρώτο και μάλλον  τελευταίο λόγο για θέματα που είναι της αρμοδιότητας της πολιτείας και αφορούν την ζωή μας, την πολιτιστική- τουριστική κληρονομία, τα φυσικά μνημεία της περιουσίες μας κ.ά την έχει ο ΤΑΡ και όχι η πολιτεία, όπως παραδέχτηκαν οι εκπρόσωποι της.

Επίσης το παρών Δελτίο Τύπου γράφτηκε μετά τη σύσκεψη, δεν είναι προϊόν φαντασίας όπως αυτά που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου της κοινοπραξίας.

Όπως και να ’χει η τοπική κοινωνία, με παρόμοιες συμπεριφορές εξακολουθεί να θεωρεί ανεπιθύμητη την κοινοπραξία.

Ο αγώνας συνεχίζεται έως ότου δικαιωθεί».