Σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα ΒΦΛ κατά ΔΕΗ για να μην «κατέβει» ο διακόπτης στο εργοστάσιο

Η εταιρία είχε πετύχει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα την έκδοση προσωρινής διαταγής - Ληξιπρόθεσμες οφειλές 12 εκ. ευρώ «απειλούν» το μέλλον της λιπασματοβιομηχανίας

Στο Πρωτοδικείο Καβάλας θα συζητηθεί σήμερα η αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που κατέθεσε τη Μεγάλη Εβδομάδα η Ελληνικά Χημικά και Λιπάσματα ELFE ABEE κατά της ΔΕΗ, υπό την «απειλή» της διακοπής παροχής ρεύματος στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 12 εκ. ευρώ.

Η λιπασματοβιομηχανία χρωστάει συνολικά στη ΔΕΗ περί τα 18 εκ. ευρώ! Για τα 12 από αυτά είχε γίνει ρύθμιση μέσα στο 2015, την οποία ρύθμιση όμως η εταιρία (εν προκειμένω η ELFE ABEE) δεν τήρησε, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά να εκδοθεί και διαταγή πληρωμής.

Υπό την απειλή της διακοπής παροχής ρεύματος, η ELFE κατέθεσε στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας του 2017 αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα και έκδοση προσωρινής διαταγής. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας δέχθηκε την έκδοση προσωρινής διαταγής και όρισε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 2 Μαΐου 2017.

Είναι προφανές ότι εάν πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης (εάν, δηλαδή, για κάποιον λόγο δεν αναβληθεί), αυτή θα είναι καθοριστική για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου των Λιπασμάτων στο άμεσο μέλλον.