Δικαστήριο ΒΦΛ κατά ΔΕΗ: Αναβολή για τις 20 Ιουνίου 2017

Έναν μήνα παράταση «κέρδισε» η λιπασματοβιομηχανία - Και οι δύο πλευρές συναίνεσαν στη χορήγηση αναβολής

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα η αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που κατέθεσε τη Μεγάλη Εβδομάδα η Ελληνικά Χημικά και Λιπάσματα ELFE ABEE κατά της ΔΕΗ, υπό την «απειλή» της διακοπής παροχής ρεύματος στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 12 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση τελικά δεν συζητήθηκε, με το Δικαστήριο να χορηγεί αναβολή (συναίνεσαν και οι δύο πλευρές) για την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η λιπασματοβιομηχανία χρωστάει συνολικά στη ΔΕΗ περί τα 18 εκ. ευρώ! Για τα 12 από αυτά είχε γίνει ρύθμιση μέσα στο 2015, την οποία ρύθμιση όμως η εταιρία (εν προκειμένω η ELFE ABEE) δεν τήρησε, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά να εκδοθεί και διαταγή πληρωμής.

Υπό την απειλή της διακοπής παροχής ρεύματος, η ELFE κατέθεσε στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας του 2017 αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα και έκδοσηπροσωρινής διαταγής. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας δέχθηκε την έκδοση προσωρινής διαταγής και όρισε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 2 Μαΐου 2017.

Μετά και τη χορήγηση αναβολής, η συνέχιση ή μη της λειτουργίας του εργοστασίου των Λιπασμάτων θα κριθεί στις 20 Ιουνίου 2017.