Νίκος Βογιατζίδης: Να δώσει ο κ. Μαρκόπουλος στη δημοσιότητα τη γνωμοδότηση Αποστολίδη! (βίντεο+φωτογραφίες)

Συνέντευξη Τύπου των Απολυμένων των Λιπασμάτων με... ντοκουμέντα! - Ο πρόεδρος του Σωματείου της ΒΦΛ κάλεσε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να τα βγάλει «όλα στο φως»!

Συνέντευξη Τύπου από την αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου 2017 ο πρόεδρος του Σωματείου των (πρώην) Εργαζομένων (νυν Απολυμένων) στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Νίκος Βογιατζίδης, με φόντο την έκδοση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να ακυρώσει τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας της ΒΦΛ στη νέα εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ (διαβάστε την απόφαση εδώ).

Το όνομα που για μια ακόμη φορά «κυριάρχησε» στα λεγόμενα του κ. Βογιατζίδη δεν ήταν άλλο από το «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης», ο άνθρωπος ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος, «δεν φάνηκε αντάξιος της ιστορίας της ΒΦΛ». «Μέχρι πρότινος, το εργοστάσιο δούλευε επ’ ωφελεία και της Εθνικής Οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Τώρα δουλεύει για τον κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος πίνει στην υγειά των κορόιδων, δηλαδή στην υγειά μας!», είπε.

Ο κ. Βογιατζίδης αναφέρθηκε αρχικά στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι οι Απολυμένοι δεν επιθυμούν το «κλείσιμο» του εργοστασίου των Λιπασμάτων, ενώ αποκάλυψε ενώπιον των δημοσιογράφων που «κάλυπταν» τη συνέντευξη Τύπου τη γνωμοδότηση του συνεργαζόμενου με την ΠΑΜ-Θ Δικηγόρου κ. Αποστολίδη η οποία και ήταν… αρνητική στο να υπογραφεί η άδεια (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ) η οποία και τελικώς υπεγράφη για να… ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη!

Ο πρόεδρος του Σωματείου κάλεσε τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο να δώσει αυτά τα έγγραφα στη δημοσιότητα, έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή των Απολυμένων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο κ. Βογιατζίδης διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του «εκπροσώπου των εργαζομένων του εργοστασίου» Γιώργου Θεοφυλακτίδη (ο ίδιος αμφισβήτησε την ιδιότητά του, χαρακτηρίζοντάς τον «εκπρόσωπο των συμφερόντων Λαυρεντιάδη») ότι άλλοι «22 απολυμένοι πρόκειται να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους», κάνοντας λόγο για… «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Δείτε παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου Βογιατζίδη:

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση Σωματείου με τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζίδη να ενημερώνει τα μέλη του Σωματείου για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Εκεί, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βογιατζίδη, «επιβεβαιώθηκε η ενότητα όλων των απολυμένων και η αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση».