Αναβολή για τον Οκτώβριο στην υπόθεση Απολυμένοι ΒΦΛ κατά Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ

Η πρώτη αγωγή 60 περίπου πρώην εργαζομένων κατά της Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ και έπεται συνέχεια...

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας επρόκειτο να εκδικαστεί το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου 2017 μια νέα αγωγή των απολυμένων της ΒΦΛ, αυτήν τη φορά κατά της νέας εταιρίας που προέκυψε στο εργοστάσιο στα τέλη του 2016. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ζήτησαν από την Έδρα αναβολή, η πλευρά των απολυμένων συναίνεσε και έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος για την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.

Το δικαστήριο αυτό ήταν εκτός… προγράμματος, αφού οι τακτικές αγωγές κατά των εταιριών ELFE ABEE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC Ltd έχουν όλες εκδικαστεί (στις 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 28 Φεβρουαρίου και στις 28 Μαρτίου 2017) με την πρώτη απόφαση να αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού. Ωστόσο, η «εμφάνιση» και «νέας», τέταρτης εταιρίας στα Λιπάσματα άλλαξε τα πλάνα.

Η αγωγή που θα εκδικαστεί -εκτός απροόπτου, βέβαια- τον Οκτώβριο είναι κατά της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ (πρόκειται για την εταιρία την άδεια της οποίας ακύρωσε την περασμένη εβδομάδα με απόφασή της -διαβάστε την εδώ– η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης) και αφορά σε περίπου 60 πρώην εργαζόμενους της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ.