Δήμος Παγγαίου: Εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στη Νέα Πέραμο

Η δράση θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 κατά τις ώρες 09:00-13:00 στον παραλιακό πεζόδρομο με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από ομαδικά και ατομικά παιχνίδια

Ο δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. θα πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 από τις 09:00 έως τη 13:00 στον παραλιακό πεζόδρομο Νέας Περάμου της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών.

Στη δράση θα συμμετάσχουν ο Διευθυντής Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου Κωνσταντίνος Τσιρικτσής και οι μαθητές από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, υπό τη συνοδεία δασκάλων και διευθυντών.

Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση των μαθητών με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από ψυχαγωγικές δράσεις (παζλ, ψάρεμα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, τροχός, φιδάκι, κρίκοι κ.α.) ώστε να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την υιοθέτηση μιας υγιούς περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, τη συνέχιση της προσπάθειας για μια καθαρή και περιβαλλοντικά, φιλική πόλη, που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Για τη λειτουργία και τη σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής ψυχαγωγικής δράσης υπεύθυνη θα είναι εξειδικευμένη εταιρεία προωθήσεων, με εμψυχωτές που θα χωρίσουν τα παιδιά σε ομάδες, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια, ειδικά προσαρμοσμένα στο θέμα της Ανακύκλωσης, ενώ θα μοιραστούν και αναμνηστικά δώρα.