ΒΦΛ: Προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της άδειας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία ακυρώνεται η μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου

Τον δρόμο για το Συμβούλιο της Επικρατείας επέλεξε η εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ προκειμένου να προσβάλλει την απόφαση της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία πριν από μερικές έκανε δεκτή την προσφυγή που κατατέθηκε κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου να υπογράψει τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ στην εν λόγω εταιρία (διαβάστε στο σχετικό ρεπορτάζ και αναλυτικά την απόφαση εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι ότι ο κ. Μαρκόπουλος είχε υπεραμυνθεί της υπογραφής του, κάνοντας λόγο για απόλυτη τήρηση του νόμου, σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων, ενώ τόνισε ότι η Αποκεντρωμένη είχε απλά διαφορετική προσέγγιση, εξ ου και η ανάλογη απόφασή της και δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω πέρα από αυτό (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης ως «ιστορική», κάνοντας λόγο για δικαίωση των «κατατρεγμένων εργαζόμενων που πετάχτηκαν έξω από το εργοστάσιο με τον πιο βίαιο τρόπο» (διαβάστε την σχετική ανάρτηση του κ. Νεφελούδη εδώ).