ΒΦΛ: «Σιγή ασυρμάτου» στο ΣτΕ και σύσκεψη πιστωτών της ELFE στην Αθήνα

Ακόμη δεν έχουν επιδοθεί στα συναρμόδια υπουργεία οι προσκλήσεις για κατάθεση απόψεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας επί της προσφυγής της νέας εταιρίας κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης

Υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 στην Αθήνα σύσκεψη των μεγαλύτερων πιστωτών της εταιρίας ELFE ABEE για τη διαχείριση των χρεών της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το «παρών», σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν στελέχη της ΔΕΠΑ, της ΔΕΗ, του ΙΚΑ αλλά και των Τραπεζών, αφού τα δάνεια της ΒΦΛ έχουν εκδοθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Για το αποτέλεσμα της σύσκεψης δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο γνωστό μέχρι στιγμής.

Ουδέν νεότερο από το ΣτΕ

Εντωμεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει εκδώσει ακόμα προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (διαβάστε την εδώ) και άρα η απόφαση παραμένει εκτελεστή σύμφωνα με τον Νόμο, όπως άλλωστε απερίφραστα είχε πρόσφατα δηλώσει και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος (διαβάστε εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ προσέφυγε στο ΣτΕ την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ) αλλά ακόμη δεν έχουν επιδοθεί στα συναρμόδια υπουργεία οι προσκλήσεις για κατάθεση απόψεων επί της προσφυγής (διαβάστε σχετικά εδώ).

Δεδομένου ότι από την επίδοση θα πρέπει να «περάσουν» πέντε ημέρες, είναι προφανές ότι το ΣτΕ δεν πρόκειται να εκδόσει κάποια απόφαση νωρίτερα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (ήτοι, μετά τις 22 Μαΐου 2017).