Η ΔΕΥΑΚ αποκατέστησε βλάβη σε αγωγό άρδευσης στον Αμυγδαλεώνα

Έκκληση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου να μη γίνεται σπατάλη του νερού, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού, καθώς όπως αναφέρει, η επάρκειά του δεν είναι αυτονόητη

Μια βλάβη και συγκεκριμένα μια εκτεταμένη διαρροή σε αγωγό άρδευσης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 προκάλεσε την παρέμβαση των συνεργείων της ΔΕΥΑ Καβάλας, τα οποία έσπευσαν νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας και την αποκατέστησαν.

Τι… δουλειά όμως είχε η ΔΕΥΑΚ σε αγωγό άρδευσης και γιατί πήγαν στο σημείο ξημερώματα της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017; Την απάντηση τη δίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος μέσα από σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία, μεταξύ άλλων, ασκεί κριτική και σε όλους όσοι «δε σέβονται το πολυτιμότερο αγαθό του οποίου η επάρκεια δεν είναι δεδομένη», με αφορμή ένα βιωματικό περιστατικό.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξεκίνησε το καλοκαίρι και μαζί με αυτό, άρχισαν και τα προβλήματα στην άρδευση. Από εχθές ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Αμυγδαλεώνα και για το οποίο κλήθηκε η υπηρεσία να δώσει λύση, μας έφερε πρωί-πρωί στην κοινή δεξαμενή του οικισμού, όπου διαπιστώσαμε πως ο αγωγός της άρδευσης είχε εκτεταμένη διαρροή, για την αντιμετώπιση της οποίας οδηγήσαμε την βάρδια πρωί-πρωί σήμερα στο σημείο της βλάβης με στόχο την αποκατάστασή της.

»Θα μου πείτε κάποιοι μυημένοι τι δουλειά έχει η ΔΕΥΑΚ στις βλάβες της άρδευσης. Θα απαντήσω άμεσα πως το νερό για ‘μας τους σχετικούς είναι πολύτιμος φυσικός πόρος του οποίου η επάρκεια δεν είναι αυτονόητη. Και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να χάνεται και να σπαταλιέται.

»Σήμερα Κυριακή ο καιρός μάς έδωσε μια ήρεμη βροχή διαρκείας, της οποίας η παρέμβαση με έκανε να αναρωτηθώ βλέποντας κάποιους παρ’ όλα αυτά να ποτίζουν, αν έχουμε συνειδητοποιήσει πού βρισκόμαστε ως χώρα και ως λαός.

»Φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, κριτικάρουμε, αλλά πάντα τους άλλους, αυτοκριτική ποτέ, μιλάμε αόριστα, ο κόσμος, οι πολιτικοί, μας ψεκάζουν, συνωμοσιολογούμε, πάντα κάποιος άλλος μάς φταίει, ποτέ εμείς. Η καμπούρα του απέναντι, ποτέ η δική μας. Θα αλλάξει άραγε κάτι στον τρόπο που σκεπτόμαστε και λειτουργούμε;».