Εβδομάδα εξελίξεων για τη ΒΦΛ-Στην Καβάλα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης;

Πλησιάζει η ώρα της έκδοσης της πρώτης απόφασης για τις αγωγές των απολυμένων - «Όργιο» φημών για επίσκεψη του «αφεντικού» των Λιπασμάτων στην πόλη

6 μήνες συμπληρώνονται από τη μέρα που το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ βρέθηκε στο Δικαστήριο απέναντι από τις εταιρίες που διαχειρίζονται το εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης. Συμπτωματικά, ήταν Τρίτη και… 13 (Δεκεμβρίου 2016) όταν το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας συζήτησε το πρώτο «κύμα» αγωγών των απολυμένων (διαβάστε σχετικά εδώ) και την Τρίτη και… 13 Ιουνίου 2017 «κλείνει» το εξάμηνο μέσα στο οποίο, σύμφωνα με την οδηγία του Αρείου Πάγου, πρέπει να εκδίδονται οι αποφάσεις.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η απόφαση αναμένεται με σιγουριά… σήμερα, αυξάνει τις πιθανότητες αυτή να «έρθει» εντός της εβδομάδας ή, το αργότερα, στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Εκτός απροόπτου, πάντα…

Δεδομένο είναι επίσης ότι αυτή η πρώτη απόφαση θα είναι «οδηγός» και για τις επόμενες που θα ακολουθήσουν, αφού το «σπάσιμο» του «μπλοκ» των 180 απολυμένων σε τρεις συνολικά δικασίμους έγινε για λόγους πρακτικούς, με το περιεχόμενο της κάθε δίκης να είναι, στην ουσία του, παρεμφερές.

Στην Καβάλα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης;

Τα τελευταία 24ωρα οργιάζουν -κυριολεκτικά- οι φήμες στην πόλη ότι το «αφεντικό» της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ήρθε ή θα έρθει στην Καβάλα, συνδέοντας την «επίσκεψη» αυτή με την επικείμενη έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου.

Κάποιοι «δηλώνουν» με σιγουριά ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας βρέθηκε στην Καβάλα την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 για να διευθύνει σύσκεψη (και μάλιστα… μεταμεσονύχτια!) υψηλόβαθμων στελεχών της ΒΦΛ και στενών συνεργατών του στο εργοστάσιο. Αναφέρουν, μάλιστα, προς επίρρωση της εγκυρότητας της «ιστορίας» τους την παρουσία ενός ευμεγέθους πολυτελούς μαύρου τζιπ σε παραλιακό ξενοδοχείο στα δυτικά της πόλης, Άλλοι πάλι λένε ότι η εν λόγω σύσκεψη όντως έγινε, αλλά στην… Αθήνα!

Από άλλους πάλι «ακούγεται» ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν ήρθε στην πόλη, αλλά θα έρθει την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, έχοντας ήδη «κλείσει» σειρά ραντεβού με συνεργάτες του από την Καβάλα, σχετίζοντας την επίσκεψή του αυτή με «ζεστό» ενδιαφέρον γύρω από τα… ποδοσφαιρικά πράγματα της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτε δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, αφού όσοι γνωρίζουν πραγματικά τι ισχύει, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν κάποια από τις παραπάνω «ιστορίες».