Ιούνιος όπως λέμε… Σεπτέμβριος: Καταιγίδες σήμερα το βράδυ στην Καβάλα, πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017, τα οποία πιθανώς να συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλάζι-Άστατο το σκηνικό του καιρού όλη την εβδομάδα

Ο καιρός δε λέει να το πάρει… απόφαση ότι έχουμε καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις του meteokav (δείτε σχετικά εδώ) και του meteoperamos (μπείτε εδώ για παραπάνω λεπτομέρειες), για σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 κατά τις βραδινές ώρες, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε όλο το Νομό Καβάλας, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται και από χαλάζι.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη ηλεκτρικών φαινομένων που ανήρτησε το meteoperamos, μια συμπαγής νέφωση με έντονα φαινόμενα φαίνεται να εισβάλει από τα βορειοδυτικά, δίνοντας έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Το σκηνικό του άστατου καιρού δε φαίνεται να αλλάζει μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, με βροχές και καταιγίδες, ενώ την εν λόγω μέρα ο υδράργυρος φαίνεται να κάνει «βουτιά» 9 βαθμών, με την υψηλότερη θερμοκρασία να φτάνει τους 22 βαθμούς Κελσίου (περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε εδώ).

Οφείλουμε, πάντως, να διευκρινίσουμε ότι η εποχή και η αστάθεια στην ατμόσφαιρα δε βοηθάνε στις ακριβείς προγνώσεις, πόσο μάλλον στις μακροπρόθεσμες, με αποτέλεσμα τα προγνωστικά μοντέλα να πέφτουν συχνά έξω.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη με την καταιγίδα που πλησιάζει τη χώρα μας από τα Βαλκάνια, όπως την αποτύπωσε λίγα μόλις λεπτά πριν.